BLACK FRIDAY 2013. Ia-ţi o vacanţă la solduri! Agenţiile de turism fac REDUCERI de până la 50%

BLACK FRIDAY 2013. Agenţiile de turism încep vineri reducerile de Black Friday, de până la 50%, iar ofertele includ destinaţii de vară în ţară şi străinătate, dar şi pachete de Crăciun şi Revelion, pentru Valea Prahovei, Malta sau Laponia.

RomaniaTV.net
21 nov. 2013, 10:47
BLACK FRIDAY 2013. Ia-ţi o vacanţă la solduri! Agenţiile de turism fac REDUCERI de până la 50%

BLACK FRIDAY 2013. Deşi, tradiţional, Black Friday este programat în ultima vineri din noiembrie, agenţiile de turism încep cu o săptămână mai devreme reducerile, lansând astfel conceptul de „early black friday” („vinerea neagră timpurie”).

Reprezentanţii agenţiei care a dat startul anul trecut campaniei de reduceri de Black Friday, Mareea, spun că în acest an tendinţa pieţei, şi nu doar în domeniul turismului, este să decaleze data reducerilor.

„Anul acesta am decis să ne aliniem de trendului generat de marii retaileri de electronice, care au început promovarea black friday cu o săptămână mai devreme, respectiv în data de 22 noiembrie. Astfel, suntem convinşi că turiştii care şi-au creat o tradiţie din a vâna aceste reduceri deosebit de importante vor fi prezenţi în mediul online şi offline pe 22 noiembrie. De aceea, pentru această zi de vineri am decis aplicarea reducerilor maximale, de până la 50% pentru destinaţiile de vacanţă cele mai atractive şi solicitate”, a declarat Marius Usturoiu, directorul general al Mareea.

Astfel, o cameră dublă la un hotel all inclusive de 3 stele din staţiunea Mamaia, care costă în intervalul 28 iunie-3 iulie aproximativ 2.500 de lei, va putea fi achiziţioantă vineri cu 1.500 de lei.

Potrivit lui Usturoiu, destinaţia preferată de turişti în promoţia Black Friday 2012 a fost Grecia insulară, în special Creta, Rhodos şi Zakynthos.

Există şi agenţii care lungesc campania de Black Friday timp de o săptămână, în perioada 22 noiembrie – 29 noiembrie.

„Avem în această săptămână reduceri de 50% pentru destinaţii externe de litoral, iar cele mai mari reduceri vor fi pentru Grecia”, a spus Raymond Maiorescu, directorul general al agenţie Christian Tour.

Agenţia va vinde cu reduceri de 50% sejururile în Halkidiki, cu 45% în Corfu şi Thassos şi cu 40% în alte staţiuni din Grecia, printre care Santorini, Skiathos, Zakynthos sau Creta, dar şi în staţiunea Kusadasi din Turcia.

Paralela 45 organizează, la rândul ei, Black Friday pe data de 22 noiembrie.

„Preferăm 22 noiembrie pentru ca marii retaileri ies tot în această zi. Vom scoate Turcia, Grecia, Bulgaria, litoralul românesc şi Kenya. Reducerile vor fi între 25% şi 35%. Estimăm vânzări de 150.000 de euro”, a afirmat Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.

Agenţiile Happy Tour şi Prestige Tours, ambele aparţinând Happy Tour Group, pregatesc la rândul lor discounturi la ofertele de călătorii.

Astfel, Prestige Tours a anunţat o ofertă de „Early Black Friday” pentru Kenya. Astfel, o vacanţă care costă 2.379 de euro poate fi cumparată vineri cu 1.485 de euro.

Şi Perfect Tour oferă reduceri de Black Friday. Astfel, un Crăciun în Laponia, care se vinde în mod normal cu aproape 1.500 de euro, poate fi cumpărat cu o reducere de peste 15%. De reduceri de 10-20% vor beneficia şi cei care caută un circuit în India, Maroc sau IordaniaIsrael şi care în mod normal costă 1.700 de euro, 1.300 de euro, respectiv 1.400 de euro.

Şi un Revelion în Malta se va vinde pe 29 noiembrie cu reduceri de 15-20%. Preţurile pentru un sejur de cinci nopţi ajung la aproximativ 350 de euro la un hotel de trei stele, cu transport cu avionul inclus, şi la 510-540 de euro la o unitate de cinci stele.

„Clienţii se pliază de la an la an pe tendinţele internaţionale, iar Black Friday este una dintre ele”, a afirmat Eliza Dănăilă, directorul executiv al agenţiei Malta Travel.

Conceptul Black Friday, preluat de pe piaţa americană, marchează intrarea în sezonul de cumpărături de iarnă prin acordarea de reduceri semnificative de preţuri, în general pentru o zi.