Cine stă în spatele blogului pe care au apărut pozele cu Elena Udrea

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Un tânăr blogger, Cristian Ghingheş, a publicat pe blogul său kristofer.ro faptul că fotografiile în care apar Elena Udrea şi Alina Bica, şefa DIICOT, într-o vizită la Paris, au fost postate de o persoană ce foloseşte username-ul alinamares70.

RomaniaTV.net
30 oct. 2014, 20:39
Cine stă în spatele blogului pe care au apărut pozele cu Elena Udrea

Prezentăm integral postarea lui Cristian Ghingheş legată de numele persoanei care a dat publicităţii fotografiile ce au făcut vâlvă în presa românească:

„Pentru că un candidat sau altul are nevoie de puțină liniște în ajunul alegerilor, azi la prânz au apărut niște fotografii profesionale și facturi care dovedesc că Elena Udrea (candidat la alegerile prezidențiale), Alina Bica (procuror șef DIICOT) și Ana Maria Topoliceanu (fost director general la Compania Națională de Investiții) s-au plimbat și au făcut shopping în luna februarie la Paris.

Imaginile au fost publicate pe joscenzura2014.wordpress.com, un blog creat special pentru această dezvăluire. Cică „aceste imagini zac in mai multe redactii din Bucuresti. Au fost tinute la sertar in urma unor presiuni de neimaginat. S-a acumulat prea multa frustrare in urma blocarii acestei reusite jurnalistice. Jos cenzura!” Bine, bine, dar dacă tot e o reușită jurnalistică, de ce nu și-o asumă nimeni?

Am avut curiozitatea să scutur puțin codul sursă al blogului și am găsit o informație care nu e vizibilă pe pagina blogului: username-ul de pe care a fost postat articolul pe joscenzura2014.wordpress.com: alinamares70.”

Pe internet au circulat mai multe fotografii în care care candidatul PMP la alegerile prezidentiale, Elena Udrea, apare alături de procurorul-şef DIICOT, Alina Bica, la plimbare prin Paris. Pozele ar fi fost realizate în luna februarie a acestui an, scrie site-ul joscenzura, unde au fost postate imaginile, dar care, la câteva ore, a fost şters. Împreună cu cele două, s-a aflat şi Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii. Fotografiile au fost date publicităţii la o zi după apariţia în ediţia germană a publicaţiei Huffington Post a informaţiilor despre o posibilă implicare a Elenei Udrea în dosarul EADS”Fetele s-au distrat foarte bine si au spart cateva zeci de mii de euro. O apropiere intre un om politic controversat, Elena Udrea, o fosta seja de institutie de stat cu buget dirijat discretionar si o procuroare-sefa pusa politic care ar trebui sa lupte impotriva coruptiei politice si a crimei organizate. Aceste imagini zac in mai multe redactii din Bucuresti. Au fost tinute la sertar in urma unor presiuni de neimaginat”, a scris site-ul joscenzura, care însă la câteva ore, de la postarea fotografiilor, a fost şters de autorii acestuia.

Imaginile, conform sursei citate, ar fi fost realizate în februarie 2014, când Udrea era simplu membru PMP.

În plus, site-ul a prezentat documente de cazare din care rezulta ca Elena Udrea a fost cazata la Hotel Le Bistro Paris in perioada 13-16 februarie 2014, iar Alina Bica – in perioada 14-16 februarie 2014.