Bobonete, despre isteria creată de coronavirus: „China a fost targetul! Pune-te în loc în locul lui Trump, e gândită treaba”

Virusul care s-a declanşat şi a ucis mai multe persoane în China a creat panică nu doar printre români, ci în toată lumea. Bobonete a fost invitatul lui George Buhnici, în emisiunea sa online, şi a vorbit despre coronavirus.

RomaniaTV.net
02 mart. 2020, 06:19
Bobonete, despre isteria creată de coronavirus: „China a fost targetul! Pune-te în loc în locul lui Trump, e gândită treaba”

Actorul este de părere că s-a creat o isterie mult prea mare şi totul a fost premeditat, ţinta fiind chinezii. Bobonete crede că acest virus, care a făcut mai multe victime, nu este atât de grav şi nu ne poate ucide foarte uşor.

China a fost targetul! Uită-te la creşterile lor economice şi pune-te în locul lui Trump. Eu nu cred în conspiraţii, dar e clar o treabă gândită cu target referitoare la chinezi. Este o isterie mult prea amplă. La fel de repede cum se va extinde, la fel de repede se va şi stinge„, a declarat Bobonete.

Numărul românilor izolaţi din cauza noului coronavirus a depăşit 8.000

Toate cele 12 probe analizate, duminică, la Centrul de Boli Infecţioase din Timişoara sunt negative. Alte 20 de teste sunt în lucru în centrele din Bucureşti şi Cluj-Napoca, a anunţat Grupul de comunicare strategică.

Duminică, 1 martie, la centrul de boli infecțioase din Timișoara au fost lucrate probe provenind de la 12 persoane.

„Toate rezultatele au fost negative, ceea ce înseamnă că persoanele ale căror probe au fost analizate nu sunt purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus)”, au precizat reprezentanţii Grupului de comunicare strategică.

Citeşte şi: Suspect de coronavirus în Craiova! Persoană se află acum la Spitalul Clinic Victor Babeş

Tot astăzi, la nivelul altor două centre sunt în lucru probe prelevate de la 20 de persoane, 12 la centrul din București și 8 la centrul din Cluj-Napoca.

Citeşte şi: Situaţia din România privind coronavirusul. Din 3 cazuri confirmate mai sunt 2 purtători

Potrivit Ministerul Sănătății, astăzi, 1 martie, ora 16.00, la nivel național sunt 52 de persoane aflate în carantină.

Numărul celor aflați în izolare la domiciliu este 8085.

Italianul care a fost în România a fost externat

Cetățeanul italian a călătorit în Gorj și Dolj, la finalul lunii februarie, și a transmis noul coronavirus unui tânăr român de 25 de ani. De asemenea, bărbatul din peninsulă a venit însoțit și de un prieten de 51 de ani, care a contactat virusul. Acesta din urmă este tratat într-un spital din regiunea Marche, trivit Digi24. 

Aflat într-o clinică din Rimini, bărbatul în vârstă de 71 de ani urmează să fie externat miercuri, în urma testelor negative la coronavirus. În timp ce s-a aflat în România, în perioada 18-22 februarie, el a intrat în contact cu zeci de oameni. Acestora li se adaugă pasagerii care cu mers cu el în avion atât pe drumul dinspre Italia spre Craiova, cât şi invers. Persoanele bănuite că ar putea avea virusul au fost testate, rezultatul fiind negativ.

Tânărul de 25 de ani din România ar putea fi externat luni, dar există o problemă: familia lui se află în izolare la domiciliu și deocamdată nu se știe dacă poate merge acasă. El a fost de la început un pacient asimptomatic și nu a fost nevoie să primească tratament.

Tânărul a făcut parte dintre cei care s-au aflat în preajma italianului de 71 de ani care a fost în România și care, ulterior, la revenirea în Italia, a aflat că este infectat cu coronavirus.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. Scandalul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj ia amploare. Ambulanţier: Ne-au dat costume de grădinari