Boris Johnson a supravieţuit moţiunii de cenzură. Parlamentarii l-au „iertat” pentru petrecerile din pandemie

Premierul britanic, Boris Johnson, a câştigat, luni, un vot de încredere în Parlament şi îşi păstrează funcţia de premier.

06 iun. 2022, 23:53
Boris Johnson a supravieţuit moţiunii de cenzură. Parlamentarii l-au „iertat” pentru petrecerile din pandemie

Boris Johnson a câştigat, luni, un vot de încredere din partea Parlamentului, fiind susţinut de 211 parlamentari. Rezultatul votului înseamnă că Johnson îşi va păstra funcţia de prim-ministru.

Preşedintele Comitetului 1922, Graham Brady, a afirmat: ”Pot să anunţ că partidul parlamentar are încredere în prim-ministru”. Potrivit BBC, fiecare parlamentar conservator a votat.

Boris Johnson a primit 58,8% din voturile Partidului Conservator. Acest rezultat este mai mic decât cel de 63% primit de Theresa May, în 2018.

Citeşte şi Tatăl lui Boris Johnson, opozant al Brexitului, a obţinut cetăţenia franceză. „Voi fi întotdeauna european”

La doi ani şi jumătate de la victoria sa triumfală la urne, liderul de 57 de ani, din ce în ce mai contestat, a demonstrat încă o dată capacitatea de a supravieţui din cele mai periculoase situaţii. El rămâne, însă, implicat în afacerea „partygate”, petrecerile stropite cu alcool organizate în Downing Street în cursul lockdownurilor, iar votul de luni a arătat diviziunile profunde din cadrul Partidului Conservator. Ar urma să lase urme.

Din cei 359 de parlamentari conservatori care au votat, 211 s-au pronunţat în favoarea fostului primar al Londrei, faţă de 148 care au vrut să-l înlăture, un grup considerabil de rebeli susceptibili de a paraliza acţiunea guvernului.

Citeşte şi Zelenski i-a depăşit pe Elon Musk, Biden şi Boris Johnson. Time l-a declarat cel mai influent om al anului