Botoşani: Operaţiune de salvare a două lăuze aflate în stare critică. Un bebeluş a murit

O operaţiune de salvare la care participă inclusiv militari a fost întreprinsă în judeţul Botoşani pentru a se ajunge în localitatea Săveni, unde două femei care au născut se află în stare critică.

RomaniaTV.net
16 dec. 2012, 13:37
Botoşani: Operaţiune de salvare a două lăuze aflate în stare critică. Un bebeluş a murit

O femeie din comuna Săveni, judeţul Botoşani, care a născut un copil mort are nevoie să fie transportată urgent la spital, iar o alta este şi ea în stare critică, după ce nu a eliminat placenta.

Femeia al cărei copil s-a născut mort era în travaliu de mai multe ore şi autorităţile făceau eforturi pentru a ajunge la ea înainte de a naşte şi a o transporta la spital, însă condiţiile meteo au îngreunat foarte mult deplasarea. Femeia este în prezent sub perfuzii, dar starea ei este critică şi trebuie transportată la spitalul din Botoşani.

La operaţiunea de salvare iau parte 40 de militari, cu două autocamioane.

O altă femeie din comuna Săveni a născut la Bodeasa, dar nu a eliminat placenta şi că atât mama, cât şi nou-născutul sunt în pericol. Echipele de salvare încearcă să ajungă la cele două femei şi cu cu tractoare, dar zăpada este foarte mare.

Din cauza ninsorilor şi a viscolului, în judeţul Botoşani majoritatea drumurilor naţionale şi judeţene sunt înzăpezite.

Prefectul de Botoşani, Costică Macaleţi, a cerut sprijinul Armatei şi al judeţelor vecine pentru deszăpezirea drumurilor din judeţ, arătând că din cauza viscolului situaţia este critică.