Ca-n bancuri! Utilajele de deszăpezire, blocate de poliţie din cauza rovinietei VIDEO

România este paralizată din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, autorităţile fac tot ce le stă în putinţă pentru a asigura cât de cât fluidizarea traficului, iar în tot acest timp poliţiştii de la Rutieră fac exces de zel.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 11:24
Ca-n bancuri! Utilajele de deszăpezire, blocate de poliţie din cauza rovinietei VIDEO

Moment de „râsu’-plânsu'” în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce autorităţile se luptau cu nămeţii care blocau ieşirile din Bucureşti.

La şoseaua de Centură, utilajele de deszăpezire ale Primăriei au rămas şi ele blocate. Însă nu din cauza nămeţilor, ci din cauza unui agent zelos de la Brigada Rutieră, care nu le-a permis să-şi continue drumul pentru că nu aveau rovinietă. Momentul a fost taxat, în stilul caracteristic, de primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Acesta i-a atras atenţia reprezentantului Poliţiei Rutiere chiar în timpul şedinţei de joi dimineaţă a comandamentului de iarnă de la Primărie.

„Azi noapte, drumul era înzăpezit în dreptul Aeroportului Otopeni, iar utilajele de la Administraţia Drumurilor erau prinse în circulaţia rutieră. Am trimis nişte băieţi de la noi… E cineva de la poliţia rutieră aici? (primeşte răspuns afirmativ, n.r.) Voiam să vă mulţumesc respectuos că după ce abia am adunat două utilaje, am avut o mare problemă. Am fugit să cumpărăm roviniete. Bă băieţi! E ca în filmele cu proşti. Vreau să zic că sunt utilaje de deszăpezire, respectăm legea, dar putea să le cumpere şi unul dintre băieţii ăştia tineri ai mei dimineaţă… Nu-l trimiţi, dom’le, pe ăla pe viscolul ăla… Eu am fost acolo. Nu vă spun din filme. Vorbiţi cu ofiţerii şi subofiţerii din poliţie. Dacă vreţi să ne luaţi la mişto cu chestiile astea, atunci să ştii că ştiu şi eu să mă port la fel. Nu e timp pentru aşa ceva. O oră şi jumătate… Au rămas şi ei în zăpadă şi au venit şi i-au tras cu maşinile cei de la CNADR şi abia pe urmă au deszăpezit bucata aia nenorocită de drum, să ajungă lumea la aeroport”, a spus Oprescu.

După încheierea şedinţei Comandamentului de iarnă, Sorin Oprescu a reluat povestea şi pentru jurnalişti: „Aseară a fost o chestie totală. Am zis hai să ajutăm cu ai noştri. Au plecat şi au găsit un băiat d-ăsta «drăguţ», care zice: «Băieţi, nu aveţi rovinietă. Ia întorceţi-vă şi luaţi-vă rovinietă». Un poliţist mai supărat, aşa”.