Câine husky, salvat după 23 de zile de la cutremurele care au devastat Turcia

Căutările salvatorilor s-au încheiat în mare parte în anumite zone din Turcia, dar geamătul neașteptat al unui câine, de sub grămezile de beton, a surprins echipele de voluntari care au găsit animalul în viață, după 23 de zile de la cutremurele puternice.

02 mart. 2023, 00:00
Câine husky, salvat după 23 de zile de la cutremurele care au devastat Turcia

Un câine husky a fost scos de sub dărâmături, în aplauzele salvatorilor din Turcia. Sănătatea generală a câinelui este bună, în ciuda pierderii dramatice în greutate, spun voluntarii, care i-au găsit și un nume: Alex. Animalul era în stare de șoc, conform Al Monitor.

Citiți și: Panică în zonele afectate deja de seisme! Cutremur cu magnitudine peste 5 în Turcia la o adâncime de doar 2 km

Animalul a fost găsit marți seara, sub ruinele blocurile căzute în Antakya, în timp ce salvatorii din jurul lui îl aplaudau.

Osman Polat, un voluntar de la Federația Turciei pentru Drepturile Animalelor, a declarat că Alex este într-o stare generală bună, dar este foarte slăbit.

Un locuitor din satul în care câinele a fost descoperit a spus că echipele de salvare l-au auzit întâmplător, în timp ce cercetau zona pentru un loc în care să amenajeze adăposturi temporare pentru locuitorii ale căror case au fost distruse de cutremurele din data de 6 februarie.

„A fost scos de aici după 23 de zile ca urmare a eforturilor intense”, a spus bărbatul pentru DHA.

Animalul s-a bucurat de afecțiunea pe care voluntarii i-au arătat-o la spitalul veterinar de campanie din provincia Hatay.

Hatay este una dintre cele mai afectate provincii de cutremurele din 6 februarie, care au ucis peste 50.000 de oameni în sudul Turciei și nordul Siriei, ducând la distrugeri colosale în 11 provincii turcești.

Între timp, mişcările seismice continuă în Turcia. Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade a lovit luni estul țării, unde cel puțin o persoană a murit și 69 au fost rănite.  Mai multe clădiri deja variate s-au prăbușit, inclusiv o fabrică din Kahramanmaras.

Turcia: Anunţ înfiorător al specialistului care a prezis seismul din Turcia. „Un cutremur mare, de 7-8 pe Richter, la sfârşitul săptămânii!” VIDEO