Calendar ortodox 11 martie 2023. Sfântul Sofronie, protectorul familiei care se confruntă cu probleme. Rugăciune pentru rezolvare grabnică

Pe 11 martie, este prăznuit Sfântul Sofronie, Patriarhul Ierusalimului. Acesta este considerat ocrotitorul familiei în vremuri grele.

10 mart. 2023, 12:18
Calendar ortodox 11 martie 2023. Sfântul Sofronie, protectorul familiei care se confruntă cu probleme. Rugăciune pentru rezolvare grabnică

Calendar ortodox 11 martie 2023. Prin urmare, în această zi este bine să rosteşti rugăciunea către Sfântul Sofronie care să te ajute să-ţi rezolvi grabnic problemele din familie.

Sărbători religioase 11 martie 2023

Ortodoxe: Sfântul Sofronie

Greco-catolice: Sf. aep. Sofronie al Ierusalimului

Romano-catolice: Sf. Constantin, rege m.

Calendar ortodox 11 martie 2023. Cine a fost Sfântul Sofronie

Sfântul Sofronie s-a născut la Damasc, în jurul anului 550, potrivit crestinortodox.ro. În anul 570, a plecat spre Palestina unde a intrat în Mănăstirea Sfântului Teodosie cel Mare, ca ucenic al monahului Ioan Moshu. Împreună au mers pe la toate mănăstirile și nevoitorii din Egipt. Cei doi sfinți devin apărători ai credinței ortodoxe împotriva monotelismului, o erezie potrivit căreia în Hristos există o singură lucrare.

Citeste si Rugăciunea care se citeşte în Postul Paştelui. Rostită în fiecare dimineaţă, te scapă de necazuri şi ţine relele la distanţă

Îmbolnăvindu-se de o boală de ochi gravă, a fost vindecat de Sfinții Chir și Ioan. În anul 634, Sfântul Sofronie este uns patriarh al Ierusalimului. După ce prezintă învățătura despre Sfânta Treime și întrupare, el abordează principiul fundamental al hristologiei: în Hristos se află o persoană și două firi.

Sfântul Sofronie a fost de față la aducerea din exilul persan a Cinstitei Cruci, pe care Hristos a fost răstignit.

Calendar ortodox 11 martie 2023. Rugăciunea Sfântului Sofronie, protectorul familiei în vremuri grele

Dumnezeul Cel veșnic și Făcătorule al tuturor lucrurilor, Care în neajunsa Ta bunătate m-ai chemat din neființă la această viață, Care mi-ai dăruit harul Botezului și al noii nașteri de sus, Care ai pus pecetea Sfântului Duh pe mădularele trupului meu în Taina Mirungerii și Care mi-ai dat dorința de a Te căuta, Tu, singurul Dumnezeu Adevărat, auzi rugăciunea mea.

Eu n-am viață, lumină, bucurie, înțelepciune sau putere, decât numai în Tine, Dumnezeule. Nu îndrăznesc să ridic ochii spre Tine din pricina nedreptăților mele.

Citeste si Rugăciunea care te va scăpa de toate relele din viața ta. Rostește-o în fiecare dimineață înainte să pleci la lucru

Dar Tu ai spus ucenicilor Tăi: „Tot ce veți cere cu credință în rugăciune veți primi”, și încă: „Tot ceea ce veți cere în numele Meu voi face”, de aceea îndrăznesc să Te chem.

Curățește-mă de toată întinăciunea trupului și a sufletului și învață-mă să mă rog Ție. Binecuvântează această zi pe care mi-ai dăruit-o mie, nevrednicului Tău rob, prin puterea binecuvântării Tale fă-mă vrednic în toată vremea și în tot locul de a vorbi și a lucra întru slava Ta, cu suflet curat, cu smerenie, răbdare și dragoste, cu blândețe, pace, bărbăție și înțelepciune, și de a fi totdeauna pătruns de prezența Ta.

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule Sfânt și Mare, Tu Însuți învață-mă smerenia Ta. Ascultă-mi rugăciunea și miluiește-mă pe mine, păcătosul. Amin!