Călin Popescu Tăriceanu, audiat la Parchetul General într-un dosar de abuz în serviciu

Călin Popescu Tăriceanu s-a prezentat, marţi, la Parchetul General, pentru a fi audiat într-un dosar în care este suspectat de abuz în serviciu, în cazul menținerii în funcție a senatorului Cristian Merciu, declarat incompatibil de ÎCCJ.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 14:40
Călin Popescu Tăriceanu, audiat la Parchetul General într-un dosar de abuz în serviciu

UPDATE: Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost audiat la Parchetul General. La ieșire, Tăriceanu pare că a internalizat „mesajul” și a spus că trebuie votat Guvernul Cîțu, asta deși în urmă cu câteva zile susținea contrariul. De asemenea, Tăriceanu a cerut Guvernului să ia o serie de măsuri pentru a preveni efectele economice ale epidemiei de coronavirus.

„Măsurile autorităților au fost mai mult pe latura medicală. Nu e rău, dar problema este că autoritățile de la noi sunt cu 6-7 pași în urma situației. Autoritățile ar fi trebuit să ia măsuri pentru a combate efectele economice ale coronavirusului, asta pentru că riscăm să intre în faliment o serie de companii și de operatori economici.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Parchetul General a deschis dosar penal și face cercetări pentru abuz în serviciu și uzurpare a unor calități oficiale după o plângere depusă anul trecut de o persoană care îi acuză pe fostul șef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și pe senatorul PSD Cristian Marciu de comiterea acestor infracțiuni prevăzute în Codul Penal, potrivit sursei citate.

ANI a cerut Senatului, la doi ani de la decizia ICCJ, în primăvara anului 2017, să pună în aplicare decizia definitivă a instanței supreme și să anunțe în plenul Senatului încetarea mandatului senatorului PSD, deoarece nu mai era compatibil cu funcția pe care o ocupa. În calitate de președintele al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu nu ar fi dat curs solicitării ANI.