Când devin periculoşi cartofii pentru organismul uman. Greşeala care poate deveni fatală

Potrivit specialiştilor, cartofii care nu sunt păstraţi corespunzător pot să devină foarte periculoşi pentru organismul uman. Aceştia elimină substanţe toxice care pun în pericol viaţa oamenilor.  O fetiţă de 8 ani din Rusia a rămas singură pe lume, după ce familia ei a coborât în beci pentru a lua câţiva cartofi. 

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 17:18
Când devin periculoşi cartofii pentru organismul uman. Greşeala care poate deveni fatală

Bunica, fratele şi părinţii copilei au coborât pe rând în beci şi nu s-au mai întors. Pentru că nu ştia ce s-a întâmplat cu familia ei, fetiţa a alertat autorităţile.Poliţiştii i-au găsit pe toţi morţi. 

Tragedia a început când tatăl fetiţei a coborât în beci pentru a lua câțiva cartofi. Soția sa a observat că soţul nu se mai întoarce şi s-a dus după el. Pentru că nici ea nu a mai revenit, fratele Mariei s-a dus după părinții lor. Apoi a coborât bunica, toţi fiind apoi găsiţi morţi în beci, potrivit wowbiz. 

Anchetatorii ajunşi la faţa locului au descoperit că legumele începuseră să se strice, iar astfel se transformaseră într-o armă letală. Specialiştii spun că atunci când intră în putrefacţie, concentraţia de glicoalcaloizi din cartofi creşte şi este răspândită în exterior sub formă de gaz letal, care poate ucide, mai ales în spaţii închise, cum este un beci.

Ce substanţe conţin cartofii

Cartofii conțin solanină (un glicoalcaloid) care are o puternică acțiune toxică, chiar și în cantități mici, fiind utilizată mai ales pentru proprietățile sale drept fungicid și pesticid. Mai mult, alături de ea, in tuberculii de cartofi încoltiti se găseşte și chaconina, un alt glicoalcaloid. În general, conținutul de solanină este direct proporțional cu culoarea verde a tuberculilor (culoare dată de clorofilă), lucru care duce la putrezirea lor.

Citeşte şi Reţeta celui mai bun piure de cartofi! Cheful a primit stele Michelin pentru acest preparat