Carantină la Spitalul de Arşi din cauza coronavirus. Zeci de medici sunt izolaţi după ce au luat contact cu un pacient infectat

Conducerea Spitalului Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din București a informat Ministerul Sănătăţii că un pacient de 43 de ani, care a fost transferat în noaptea de 20 spre 21 martie de la Spitalul Judeţean Suceava, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Bărbatul a intrat în contact cu peste 30 de persoane, motiv pentru care toate cadrele medicale au fost plasate în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 12:16
Carantină la Spitalul de Arşi din cauza coronavirus. Zeci de medici sunt izolaţi după ce au luat contact cu un pacient infectat

De asemenea, au fost izolaţi trei pacienţi cu care bărbatul infectat cu coronavirus a intrat în contact. Aceştia urmează să fie testaţi pentru COVID-19.

Bărbatul de 43 de ani a fost transferat în noaptea de 20 spre 21 martie de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, unde au fost infectaţi peste 170 de pacienţi şi medici. Unitate medicală a fost închisă, conform Digi24.

Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din România. Nelu Tătaru: „Peste 170 de medici şi pacienţi sunt infectaţi”

Pacientul a suferit două intervenţii chirurgicale duminică, 22 martie, şi luni, 23 martie, la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Conducerea unităţii medicale a decis ca bărbatul să fie testat pentru COVID-19, având în vedere că fusese transferat de la Suceava, unde există un focar de infecţie cu noul coronavirus. De asemenea, au fost luate măsuri de protecţie a cadrelor medicale şi a pacienţilor, înainte de cunoaşterea rezultatelor acestui test.

Marţi seara, medicii au primit confirmarea că bărbatul este infectat cu noul coronavirus. 

La nivelul Spitalului de Arşi a fost demarată o anchetă epidemiologică de urgenţă. Potrivit sursei citate, bărbatul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu 31 de persoane, 28 dintre acestea fiind cadre medicale.

Începând de astăzi, toţi medicii şi asistentele au fost plasate în izolare la domiciliu pentru 14 zile. 

De asemenea, trei pacienţi identificaţi ca fiind contacţi indirecţi au fost izolaţi şi vor fi testaţi pentru COVID-19.

Premieră înfricoşătoare. Un pacient a fost depistat cu două tulpini de coronavirus, simultan