Care este ingredientul secret pe care bucătăresele iscusite îl folosesc la salata de vinete! Nu o să îți vină să crezi cât de gustoasă devine

Salata de vinete este un preparat extrem de popular la noi în țară, fiind apreciat pentru gustul său deosebit. Gustul ei poate fi îmbogățit cu ajutorul unui singur ingredient secret. Iată despre ce este vorba.

01 sept. 2023, 20:02
Care este ingredientul secret pe care bucătăresele iscusite îl folosesc la salata de vinete! Nu o să îți vină să crezi cât de gustoasă devine
Care este ingredientul secret pe care bucătăresele iscusite îl folosesc la salata de vinete! Nu o să îți vină să crezi cât de gustoasă devine

Ingredientul secret care îți va face salata de vinete delicioasă. Există numeroase metode care putem accelera procesul de gătit și pot îmbunătăți gustul preparatelor românești. De aceea, ar fi indicat să acordăm atenție și să acumulăm cât mai multemulte astfel de trucuri culinare. Acestea pot fi extrem de utile în bucătărie.

Citește și: Musaca de vinete „pufoasă şi gustoasă”, reţeta tradițională de acum 70 de ani

Un exemplu de astfel de secret, provenit de la bucătărese cu experiență, pe care suntem bucuroși să îl împărtășim cu tine, poate face minuni pentru o salată de vinete care va fi cu siguranță pe placul tău. Acest truc simplu constă în adăugarea unui gălbenuș de ou crud după ce ai terminat de tocat vinetele, înainte de a adăuga uleiul. Acest gest aparent neobișnuit va conferi salatei tale de vinete o aromă extrem de plăcută, în special în timpul verii. Cu siguranță, după ce îl vei încerca o dată, vei dori să-l folosești de fiecare dată când prepari această salată. De fapt, adăugarea gălbenușului de ou îmbogățește gustul salatei și îi conferă o savoare deosebită.

Rețetă salată de vinete

Cum se prepară cea mai delicioasă saltă de vinete. Salata de vinete se află printre preparatele preferate de români, în special pe timpul verii. În general, gospodinele adaugă ceapă tocată în ea, dar marii bucătari ne sfătuiesc să nu facem asta.

Ingrediente

patru vinete medii
o ceapă albă mare
patru căței de usturoi (dați prin presă)
o legătură de pătrunjel
o jumătate de linguriță de sare
un dovlecel
sucul de la o lămâie
trei lingurițe de pastă de susan

Se pun vinetele spălate și uscate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduc în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 175 de grade Celsius. Vinetele se coc în aproximativ o oră. Între timp, se adaugă dovlecelul curățat de coajă și tăiat cuburi într-o oală și se fierbe timp de circa 10 minute, după care se zdrobește cu o furculiță până se obține o pastă.Ceapa se toacă cât mai mărunt și se dă prin blender, astfel încât să iasă cât mai fină. Mai departe, se pune într-un vas pasta de susan și se adaugă sucul de ceapă.

Resturile solide nu se folosesc la salata de vinete. În schimb, acestea pot fi utilizate la prepararea altor mâncăruri. Simplul suc de la ceapă va da un gust deosebit salatei noastre. Peste pasta de susan se adaugă sucul de lămâie, usturoiul, pătrunjelul tocat și sucul de la ceapă. Se amestecă foarte bine, se acoperă și se lasă la frigider până sunt gata vinetele. După ce s-au copt vinetele, se curăță, se toacă și se pun într-un bol. Peste ele se pune pasta de dovlecei și sosul din frigider. Se amestecă totul bine și salata de vinete este gata.

Citește și: Salată de vinete cu usturoi și pătrunjel verde. Rețeta simplă și delicioasă pe care bunicile noastre o pregăteau vara