Carmen Bejan, studenta criminală de la Timişoara, în al nouălea cer. Legea recursului compensatoriu o ajută să iasă din închisoare

Publicat: Joi, 07 Februarie 2019 16:02 // Actualizat: Joi, 07 Februarie 2019 16:02 // Sursa: romaniatv.net

Carmen Şatran (fostă Bejan), condamnată la 20 de ani de închisoare pentru crima comisă într-un cămin al Universităţii de Medicină din Timişoara, a câştigat 400 de zile de libertate după intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu.

Foto: stirilekanald.ro

Studenta criminală de la Medicină, condamnată la 20 de ani de închisoare pentru omor, este unul dintre beneficiarii legii recursului compensatoriu, scrie stirilekanald.ro.

Este încarcerată la Arad!

Încarcerată la Arad, unul dintre cele mai noi penitenciare din România (deschis în 2001), Carmen Şatran a beneficiat de legea recursului compensatoriu aplicată deţinuţilor încarceraţi în condiţii improprii. Surse din cadrul Penitenciarului Arad au declarat că în urma pedepsei executate de la momentul crimei şi până în prezent, în condiţii de detenţie improprii, Carmen Şatran a câştigat aproape 400 de zile de libertate, asta însemnând că deţinuta a câştigat prin legea recursului compensatoriu mai mult de un an de libertate.

Citeşte şi Tudorel Toader propune despăgubiri de 5 lei pe zi pentru deţinuţii care nu au beneficiat de recursul compensatoriu

Se plânge de condițiile de detenție

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, a explicat, la solicitarea "Adevărul" cum se explică faptul că Penitenciarul Arad, care este unul dintre cele mai noi din România, oferă condiţii de detenţie improprii.

"Condiţiile din lege sunt excesiv de relaxate. Dacă acele condiţii din lege s-ar aplica la nivelul României, toţi românii ar trăi în condiţii improprii. Inclusiv defecţiuni la instalaţia de apă sunt incluse. Dacă ai un colţ de igrasie într-un colţ dintr-o cameră, tot corpul de clădire în care se află camera respectivă devine impropriu. Nu exagerez deloc când spun că dacă s-ar aplica la nivelul Românie toţi am trăi în condiţii improprii", a declarat Dumitraşcu.

 

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
carmen bejan legea recursului compensatoriu studenta criminală
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H