Casa în care a locuit Miţa Biciclista va fi deschisă publicului. „Vor fi și mici concerte, vom avea și mici petreceri”

Clădirea în care a locuit Miţa Biciclista va fi una dintre puținele clădiri istorice în care oamenii vor putea viziona un film bun, vor putea vizita expoziţii sau vor petrece în atmosfera specifică perioadei în care a trăit celebra curtezană.

18 mai 2023, 10:50
Casa în care a locuit Miţa Biciclista va fi deschisă publicului. „Vor fi și mici concerte, vom avea și mici petreceri”

Casa în care a locuit Miţa Biciclista va fi deschisă publicului. Petreceri, filme, expoziții, concerte ori spații de luat masa și savurat o băutură bună, acestea sunt propunerile organizatorilor pentru aceia care vor dori să treacă pragul clădirii istorice.

Citeşte şi Altar de candele la liceul unde au învățat cei trei tineri morți în accidentul din Mehedinți. ”Veniți înapoi, că vă plâng toți​, sunteți prea tineri”

„Vor fi și mici concerte, vom avea și mici petreceri. Un concept pe care încercăm să-l exeprimentăm în casă este expo-party. Cumva o cale de mijloc între entertainement și partea culturală pe care expoziția de pe cele două etaje o oferă. Avem și o terasă secretă între acoperișuri. Oamenii pot veni, se pot poza, dar în același timp pot pleca de aici cu o serie de informații”, a declarat Alberto Groșescu, vicepreședintele Asociației ARCEN, pentru ştirileprotv.ro.

Citeşte şi  Fiul unui deputat a fost bătut și tâlhărit în tramvai. Trecătorii au privit îngroziți, dar nimeni nu a intervenit

„Este un exercițiu de imaginație, pentru că foarte puține informații despre viața ei au ajuns la noi. Am încercat să ne documentăm, am aflat cât de multe am putut să aflăm. Am studiat clădirea, istoricul. Barul e un spațiu intim, ca o senzație că am dat la o parte draperia și am văzut puțin din viața Miței Biciclista”, a spus Eliza Yokina, arhitect.

Mița Biciclista avea 23 de ani când a primit această casă. Clădirea aflată în Bucureşti are o vechime de mai bine de 100 de ani,  a fost renovată, iar acum este monument isotric. Aici se află 26 de camere, care pot fi vizitate începând din acest weekend, în fiecare vineri, sâmbătă și duminică.