Cât a ajuns să coste o cursă cu Bolt la ora 12:00 în București. Traficul din Capitală îi îngrozește pe șoferi

Străzile din Capitală sunt sufocate de trafic, astfel că o cursă cu un transportator privat a ajuns să coste o adevărată avere. Bucureștenii nu mai suportă nici poluarea, nici faptul că fac o eternitate dintr-un capăt în altul al orașului.

19 dec. 2023, 23:41
Cât a ajuns să coste o cursă cu Bolt la ora 12:00 în București. Traficul din Capitală îi îngrozește pe șoferi
Cât a ajuns să coste o cursă cu Bolt la ora 12:00 în București. Traficul din Capitală îi îngrozește pe șoferi

Cât a ajuns să coste o cursă cu Bolt. Oamenii petrec ore în șir pentru a ajunge la destinație în București, oraș sufocat de-a dreptul de mașini. Străzile sunt foarte aglomerate, iar pe arterele principale este cam imposibil să te deplasezi. Având în vedere și perioada sărbătorilor, când oamenii se grăbesc să facă ultimele pregătiri, aglomerație deja existentă este cu mult amplificată.

Citește și: Un nou competitor pe piața de ridesharing. Concurează cu Uber și Bolt și își atrage clienții cu mașini Tesla

Cât a ajuns să coste o cursă cu Bolt în miezul zilei în București

Crezând că vor reuși să fenteze traficul din Capitală dacă folosesc transport privat, unii cetățeni s-au trezit nevoiți să plătească un preț enorm pentru o astfel de cursă. Pentru o cursă rapidă cu Bolt, pe o distanță de doar 8-10 kilometri, la ora 12:00, în București, unii oameni dau zeci sau chiar sute de lei.

Ca exemplu, de pe strada Ajustorului (Sector 6) și până Crowne Plaza Bucharest, o cursă Bolt costa nu mai puțin de 100 de lei. Aceeași distanță, parcursă însă la ora 22:30, costă doar 18 lei, nemaifiind cererea atât de mare, potrivit DC News. Un alt motiv pentru care aglomerația este coșmarul șoferilor, dar și pietonilor din București este efectuarea lucrărilor la Podul Grant. Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat recent că lucrările se desfăşoară în graficul asumat, astfel încât în luna martie se va relua circulația.

„Suntem în graficul pe care ni l-am asumat. Am spus că în martie o să dăm drumul la circulaţia pe pod şi o să rămână lucrări de consolidare la picioarele podului, care nu afectează circulaţia. Suntem în acest grafic. S-a decopertat tot, s-a dus la nivel betonul care trebuie să fie sub hidroizolaţie. S-a pus hidroizolaţia sub linia de tramvai şi se lucrează la cuva liniei de tramvai şi la părţile exterioare, care sunt mai simple. Deci, pe lucrările la Podul Grant suntem în graficul pe care l-am asumat”, a afirmat Nicuşor Dan.

Primarul general a mai apreciat că lucrările vor fi „într-o mică măsură” afectate de evoluţia vremii, reamintind că nu pot fi realizate anumite operaţiuni sub temperatura de zero grade şi nici atunci când plouă sau ninge. Pe de altă parte, edilul a estimat că aceste perioade vor dura doar câteva zile: „Termenul de martie nu este pus în discuţie”, a spus el. La mijlocul lunii octombrie, Nicuşor Dan declara că lucrările de la Podul Grant cel mai probabil vor fi finalizate în luna martie a anului viitor.

Citește și: Cum se poate ajunge de pe Uverturii la Casa Presei, odată cu închiderea Podului Grant. O cursă Bolt şi-a dublat preţul