Cât câștigă un cerșetor în România. După doar trei ore de stat pe stradă adună tot atâția bani cât un pensionar care a muncit o viață

V-ați întrebat vreodată câți bani câștigă un cerșetor în România, în doar câteva ore? Suma poate fi comparabilă cu pensia minimă a unui român.

30 dec. 2022, 11:39
Cât câștigă un cerșetor în România. După doar trei ore de stat pe stradă adună tot atâția bani cât un pensionar care a muncit o viață

Stârnesc mila trecătorilor și primesc din puținul fiecăruia până când ajung să strângă sume colosale de bani. Cerșetorii nu o duc rău deloc în România, ba chiar o duc mai bine ca unii pensionari care au muncit o viață.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iași un cerșetor în fața căruia se opreau o mulțime de trecători ca să-i lase bani. Bărbatul era invalid și se afla în scaunul cu rotile, iar în felul acesta multora li se făcea milă de el. Oamenii legii au rămas fără cuvinte când au auzit câți bani poate să câștige acesta în doar câteva ore petrecute pe stradă.

Citește și El este românul care susține că este plătit în Italia să spele mandarine cu detergent de vase. Câți bani câștigă pe oră

Cerșitul e pentru mulți o adevărată afacere. E suficient să petreacă în jur de trei ore pe stradă și să strângă mai mult de jumătate din pensia minimă din România.

Conform polițiștilor, în urma controlului corporal efectuat, cerșetorului aflat în scaunul cu rotile i-a fost găsită suma de 463 de lei. Agenții fac apel la populație să nu mai dea bani oamenilor străzii fiindcă în acest fel îi încurajează.

„Menționăm faptul că persoana în cauză nu a putut prezenta un document care să ateste că este inapt pentru a munci. Poliția Locală Iași roagă cetățenii municipiului, dar și turiștii să nu mai încurajeze fenomenul cerșetoriei”, au transmis polițiștii locali, potrivit bzi.ro.

Citește și Cum cânta Iulian Nunucă, câștigătorul Vocea României 2022, în copilărie. Antonia și Gabriel Cotabiță au fost uimiți de talentul lui