Cât cheltuie pe lună un român stabilit în Germania. „În România vă permiteţi toate acestea?” VIDEO

Un român care lucrează de ani de zile în Germania a dezvălui cât cheltuie pe lună, prin intermediul unui clip video difuzat pe internet. Acesta a dorit să demonstreze că viaţa nu este chiar aşa simplă în străinătate.

16 mai 2023, 11:05
Cât cheltuie pe lună un român stabilit în Germania. „În România vă permiteţi toate acestea?” VIDEO
Cât cheltuie pe lună un român stabilit în Germania. "În România vă permiteţi toate acestea?"

Cât cheltuie pe lună un român stabilit în Germania. Acesta a postat un filmuleț pe TikTok în care a arătat tuturor cât cheltuie pe lună. Astfel, o familie de patru persoane, soț, soție și doi copii, ajunge să cheltuie, lunar, aproape 3.000 de euro. Banii se duc pe utilități, chirie, școala copiilor, întreținerea mașinilor și impozite, scrie stiridiaspora.ro. Tonyy MMA susţine că nu a inclus în calcul și micile plăceri ale vieții, care ar umfla și mai mult cheltuielile lunare.

Citeşte şi: Selly, dezvăluiri-șoc! Pe ce cheltuie vloggerul între 10.000 și 20.000 de euro pe lună.”Atât mă costă pe mine să trăiesc”

„Vreți în Germania și nu știți care este prețul? Aici vă prezint situația mea actuală financiară, ce cheltuieli am:

Chirie – 800 de euro

Întreținere – 260 euro la patru persoane

Curent – 150 de euro

Gaz – 130 de euro

Internet – 30 de euro

Asigurare casă – 12 euro

Radio, TV – 17 euro

Abonament telefon – 100 euro

Amazon Prime – 8 euro

Netflix – 8 euro

Abonament telefon – 4 persoane – 100 euro

Asigurare avocat – 35 euro

Asigurare copii + accident muncă – 22 euro

Un total de 1590 de euro pe lună.

După care, trecem la mașini două, 647 euro pe lună. Apoi avem școală, plus asigurare, plus activități sportive copii, adică 405 euro. Mai avem abonament bus, 15 euro și întreținere cont bancă, 15 euro. În total avem 2642 de euro. Plus mâncare 1.000 de euro. În total avem 3642 euro, doar ce e necesar”, spune românul în clipul postat pe TikTok.

Citeşte şi: Câţi bani cheltuieşte Monica Tatoiu pe vacanţe: ”Independența și liniștea costă mai mult decât luxul”

@tonyy..mma #cheltuieli #cheltuielifixegermania #germania #diaspora #traigermania #viataingermania ♬ Relaxing Japanese-style piano song inviting nostalgia – Akiko Akiyama

Calculele acestuia a împărşţit lumea în două: unii sunt șocați de cifrele prezentate și spun că e mai bine să rămâi în România, alții acuză că bărbatul nu a precizat și ce salariu poți câștiga în Germania.

„Vino acasă! Vei avea aceleași cheltuieli dar, salariul va fii 3.000 brut! Lei, nu euro! Să vezi ce repede te întorci în Nemția”, „Și în România îți permiți mâncare de 1000 de euro? Într-adevăr multe cheltuieli, dar dacă lucrează o persoană ca să întrețină patru. Dacă lucrează două e altceva!”, „Ai uitat să spui două salarii 4.000€ + 1.000€ patru alocatii, deci venit 5.000€, cheltuieli 3.500€ minim 1.000€ poți să economisești”, „Super viață față de România! încearcă calcul pe 600 euro net”, „Bun, și o întrebare, în România va permiteti toate acestea?”, au fost comentariile primite de Tonyy MMA.