Cât de mult ne protejează vaccinul împotriva COVID-19. Descoperirea uluitoare făcută de oamenii de ştiinţă

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Australia, riscul ca o persoană nevaccinată să ajungă la ATI sau să moară din cauza coronavirusului este de 16 ori mai mare decât în cazul unei persoane care s-a vaccinat.

08 nov. 2021, 15:06
Cât de mult ne protejează vaccinul împotriva COVID-19. Descoperirea uluitoare făcută de oamenii de ştiinţă

Cât de mult ne protejează vaccinul împotriva COVID-19. Noi studii efectuate de oamenii de ştiinţă ne arată cât de protejaţi sunt cei care se vaccinează împotriva coronavirusului, faţă de persoanele care ezită să se imunizeze.

Cât de mult ne protejează vaccinul împotriva COVID-19

Cercetătorii din New South Wales, Australia, arată că persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 au avut de 16 ori mai multe șanse să ajungă la terapie intensivă sau să moară în timpul evoluției variantei Delta a coronavirusului.

Citeşte şi Ce conţin, de fapt, vaccinurile anti-covid. Un cercetător de la Institutul Cantacuzino spune adevărul despre „mercur” şi „efecte adevrse”

„În special tinerii imunizați cu două doze de vaccin au prezentat rate mai scăzute de infecție și aproape nicio formă gravă a bolii, în timp ce cei nevaccinați din această grupă de vârstă au avut un risc mai mare de a dezvolta COVID-19 și de a avea nevoie de spitalizare”, a declarat Kerry Chant, reprezentantul Ministerului Sănătății din New South Wales, potrivit ziare.com.

Conform datelor oferite de autorităţile din Australia, 21 din 100.000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani, complet vaccinați, au luat COVID-19, comparativ cu 488 la 100.000 de persoane nevaccinate din aceeași grupă de vârstă.

În timp ce marea majoritate a celor 61.800 de cazuri au fost la persoane nevaccinate, 3.736 (6,1 la sută) aveau două doze de vaccin făcute, 493 pacienți au fost internați în spital, 30 internați la ATI și 47 au murit.

Raportul a menționat că din cele 47 de decese la persoanele dublu vaccinate, 29 erau persoane care lucrau în centre de îngrijire a vârstnicilor, iar celelalte 18 aveau comorbidități semnificative.

Dintre cei 30 internați la Terapie Intensivă, 26 au avut comorbidități semnificative și doar patru nu au avut niciuna.

Descoperirea uluitoare a cercetătorilor de la Oxfor. Un anumit tipar genetic scade şansele de supravieţuire în cazul infecţiei cu COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au descoperit o genă specifică care dublează riscul de insuficienţă respiratorie cauzată de Covid-19. Gena este cunoscută sub numele de LZTFL1 şi ar putea fi motivul pentru care unele grupuri etnice sunt mai predispuse decât altele la boala gravă, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, aproximativ 60% dintre persoanele cu origini sud-asiatice sunt purtătoare ale acestei gene, comparativ cu 15% dintre persoanele cu origini europene.

Gena a fost escoperită cu ajutorul inteligenţei artificiale şi a tehnologiei moleculare de ultima oră.  Echipa a antrenat un algoritm pentru a analiza cantităţi mari de date genetice provenite de la sute de tipuri de celule din tot corpul, iar apoi a folosit o nouă tehnică care le-a permis să se concentreze asupra ADN-ului din spatele acestui semnal genetic specific.

Citeşte şi Apelul disperat al OMS către români: „Vă implor să vă vaccinaţi! Următoarele mutații ar putea afecta copiii!”