Cât TIMP trebuie să faci CARDIO dacă vrei să slăbeşti

Astăzi ţi-am pregătit un material special, din care vei afla "cantitatea" exactă de exerciţii cardio de care ai nevoie pentru o scădere în greutate ca la carte.

RomaniaTV.net
01 feb. 2016, 12:04
Cât TIMP trebuie să faci CARDIO dacă vrei să slăbeşti

Majoritatea femeilor vor să slăbească doar câteva kilograme, dar sportul nu este tocmai un aliat la care cele mai multe dintre noi vor să apeleze.

Din fericire pentru tine, avem câteva trucuri despre cum poţi să „topeşti” câteva kilograme, în timp ce acorzi cel mai mic timp activităţii fizice.

Un antrenor personal îţi dezvăluie câteva secrete în materie de sport, mai ales că acesta aude multe plângeri din partea clientelor care urăsc exerciţiile cardio. Iar alergatul este, de departe, una dintre cele mai detestate surse de exerciţii cardio, spune specialistul.

Află de cât de mult cardio ai nevoie pentru a obţine rezultate rapide.

Citeşte şi  Top exerciţii fizice care reduc durerea cronică

Sprint, cât mai mult sprint

Antrenamentul pe intervale de intensitate crescută (High intensity interval training sau HIIT) este un trend care se dezvoltă rapid în lumea fitnessului, iar asta pe bună dreptate.

Aceste sesiuni de HIIT durează de la 8 la 20 de minute, în vreme ce antrenamentul tău tradiţional, pe intervale de intensitate scăzută necesită, de regulă, o durată cuprinsă între 40 şi 90 de minute.

În timpul unui antrenament pe intervale de intensitate crescută sau HIIT, tu ar trebui să execuţi intervalele de exerciţii la un efort maxim, urmate de o perioadă de recuperare sau de pauză.

Gândeşte-te la un sprint de 20 până la 60 de secunde, urmat apoi de 30 până la 90 de secunde de alergare uşoară (jogging lent), apoi repetă ciclul de mai multe ori, între 5 şi 10 reprize.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.