Cât ulei se pune la cartofii prăjiți. Secretul pe care multe gospodine nu îl știu

Cât ulei să punem la cartofii prăjiți? Probabil că pe buzele multora stă această întrebare, însă puține gospodine pot da un răspuns concret.

26 oct. 2022, 18:12
Cât ulei se pune la cartofii prăjiți. Secretul pe care multe gospodine nu îl știu

Cât ultei să punem la cartofii prăjiți? Cu toții am auzit acele teroii cum că nu este deloc sănătos să consumăm cartofi prăjiți și că aceștia sunt interziși cu desăvârșire, în diete. Câteodată însă este bine să ne dăm frău liber poftelor culinare. Cartofii prăjiți pot fi delcioși fără prea mult ulei. Iată cum e posibil

Cât ulei să punem la cartofii prăjiți? Acest truc te va ajuta foarte mult

Atunci când ne gândim să gătim cartofi prăjiți, ne imaginăm o baie de ulei și implicit multe kilograme în plus sau calorii. Iată că îți aratăm cât ulei să pui astfel încât să fie suficient pentru o masă copioasă. Cu toaye că nu e nimic greu în a prăji cartofi, multe gospodine gafează. De ce pentru că pun prea mult ulei. Pentru asta îți spunem că trebuie să fie cât mai puțin ulei, mai exact cât să acopere cartofii pe care vrei sa-i prăjești. Ei nu trebuie tăiați nici prea groși,  dar nici prea subțiri pentru că se vor arde. Trebuie să aibă o mărime potrivită și să-i lași până se rumenesc, apoi îi poți servi.

Cât de nocivi sunt cartofii prăjiți?

Cu toate că sunt extrem de buni, cartofii prăjiți sunt un dușman al colesterolului. Atunci când sunt prăjiţi în uleiuri vegetale parţial hidrogenate, cartofii absorb grăsimile trans ce dereglează echilibrul colesterolului din corp. De asemenea, cartofii prăjiți în exces pot favoriza apariția cancerului.

Un studiu realizat în Olanda pe 120.000 subiecţi cu vârsta între 55 şi 70 ani, studiul arată o legătură între acrilamida conţinută de cartofii prăjiţi şi cancerul la rinichi. De asemenea, e foarte important să reținem că sunt contraindicați în dietele pe care le ținem. Așa că dacă vrem cu adevărat să slăbim, trebuie să evităm acest aliment.

Citește și: Parcarea interzisă pe bulevardul Iuliu Maniu. Peste 1.000 de șoferi vor fi afectați de această decizie

Citește și: Alina, tânăra ucisă cu sânge rece de fostul iubit, a fost înmormântată. VIDEO