Cătălin Hideg: „Vă dau contractele, să le vadă tot poporul să nu mai zică lumea că a vândut Hideg şi bucatareasa la preţuri colosale”

România TV a publicat joi seară a doua parte a interviului cu Cătălin Hideg, cel care controlează afacerea prin care o firmă de distribuție de băuturi alcoolice și mâncare, înființată în 2019, a furnizat statului român 1,7 milioane de măști de protecție.

02 iul. 2020, 17:57
Cătălin Hideg: „Vă dau contractele, să le vadă tot poporul să nu mai zică lumea că a vândut Hideg şi bucatareasa la preţuri colosale”

Proprietar al firmei Sanimed, Hideg e iritat după ce presa, Antifrauda, DNA și Curtea de Conturi au început să se intereseze de importurile din pandemie ale firmelor controlate de el. România TV va prezintă partea a doua a interviul acordat din Abu Dhabi.

Victor Ciutacu: V-a platit ONAC…cu totul si cu totul speciale?

Catalin Hideg: Nu plateste ONAC, ci IGSU pentru ca Inspectoratul General al situaţiilor de urgenta, iar marfa a fost dusa cu masinile de la avioanele armatei direct la depozitul de la Mizil, iar de acolo s-au distribuit rapid in toate colturile tarii. 

Cătălin Hideg, dezvăluiri bombă despre mafia măştilor de protecţie. Interviu exclusiv din Emiratele Arabe VIDEO

 

VICTOR CIUTACU: În toata aceasta perioada cu probleme de natura penala ale partenerei ati fost tentat sa reveniti in tara pt a fi aproape?

Cătălin HIDEG: Dle ciutacu este intrebare obsesiva, nu sunt fugit. Am venit la munca, contractul este public ca este la politie, la DNA, am dosare intregi, am facut contract de 8 milioane de euro cu firma care a platit fabrica. Nu pot sa plec, pana la urma veneam acasa daca era nevoie.

CIUTACU: Din punct de vedere uman, partenera dvs si mama copilului era in arest, nu eraţi tentat sa veniti?

Cătălin HIDEG: am stat de vb cu rudele cu fratele, matusa, cu copiii. Ce puteam  sa fac sa o scot din arest? chiar daca veneam in Romania, veniti dvs daca puteti aici sau sa spuneti care a fost ultimul avion care a plecat de aici spre România.Nu exista, unde suntem noi in Abu Dhabi nu au zburat catre Romania deloc, de cand am venit aici aceasta tara este in carantina, oricine intra trebuie sa stea in carantina 2 saptămâni, oricine pleacă sta 2 sapt in izolare in Romania.

Victor Ciutacu: Ma intorcc la cazul partenerei de viata, banuiti actiune a concurentei sa scoata de pe piata firma dnei Mihai sau inecracre a autorit sa va intoarceti in tara? 

Cătălin HIDEG:  Dle Ciutacu este intrebare obsesiva nu sunt fugit am venit la munca, contractul este public ca este la politie, la DNA, am dosare intregi, am facut contract de 8 mil de euro cu firma care a platit fabrica nu pot sa plec, pana la urma veneam acasa daca era nevoie. Ce am facut? Am vandut masti cu profit de 18% , va dau contractele si puenti-le la tv sa le vada tot poporul sa nu mai zica luema ca a vandut hideg si bucatareasa la preturi colosale.

1,7 milioane de măști de protecție vor fi vândute statului român de Cătălin Hideg, mason doctorand al Academiei SRI, cu o firmă de distribuție de alcool și mâncare, înființată în 2019. Firma Romwine & Cofee SRL din Giurgiu a câștigat procedura de achiziție inițiată pe 11 martie de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) pentru echipamente de protecție. Romwine & Cofee SRL este distribuitor al grupului Sanimed International Impex. Compania Sanimed International Impex S.R.L. a încheiat nu mai puțin de 16.290 contracte de achiziții publice cu autorități și instituții ale statului român, in valoare totală de 85 de milioane de lei, potrivit portalului Confidas, specializat în furnizarea de informații despre companiile înregistrate în România, scrie G4Media.

Citeşte şi Tribunalul Ilfov a respins arestul preventiv pentru partenera lui Cătălin Hideg, afaceristul care va furniza statului milioane de măşti

Tolo.ro: Cristi Burci este implicat în afacerea măştilor

În spatele Romwine & Cofee, câștigătoarea anonimă a licitației supraevaluate în valoare de 12 milioane de euro pentru 1,4 milioane de măști, stă Sanimed. Iar Sanimed este reprezentantul părții române în construcția unei fabrici de medii de cultură inaugurate recent în Emiratele Arabe Unite. La câteva zile după inaugurarea fabricii, prințul moștenitor Mohamed Bin Zayed a discutat cu Ludovic Orban despre “cooperararea bilaterală” în pandemia COVID-19 dintre România și Emirate.

  • De trei luni, oamenii de afaceri Cătălin Hideg și Cristi Burci veghează realizarea fabricii de medii de cultură, stând în Abu Dhabi, după cum a povestit chiar Burci într-un dialog cu Libertatea. “Dar nu mă ridicați atât de sus, că m-ar fi onorat să discute despre investiția noastră prințul MBZ și premierul Orban, însă nu e cazul”, a spus Burci.
  • Cert e că, folosind o parte din cele 10 milioane de euro plătite de emiri pentru fabrica realizată în mai puțin de 100 de zile, “Sanimed a cumpărat măștile pentru personalul din spitale noastre, în loc ca statul român să dea avansul”, a explicat Gloria Rusu. Ea e mâna dreaptă a lui Hideg și femeia care a întocmit documentele ambelor afaceri: din Abu Dhabi și din Giurgiu.
  • Banii din Abu Dhabi s-au făcut apoi bani românești, scoși din bugetul IGSU la suprapreț, după cum arată calculele de piață și așa cum neagă ferm cei de la Sanimed și partenerul lor aflat acum în Emirate.
  • Acum câteva zile, Curtea de Conturi a anunțat procurorii, căci au descoperit că, la cererea lui Raed Arafat, Armata a plătit 8 curse aeriene speciale pentru Sanimed, în valoare de 149.000 de euro, deși prin contract transportul era treaba firmei.

Arafat: „Nu avem nimic împotriva controlului”

„Putea să fie după ce se termină situația, pentru că nimeni nu fugea nicăieri. Am mai spus asta, dar faptul că se vine cu lucruri care ne vor bloca și mai tare și va speria pe atâta lume e deja o problemă. 

”Contabilii de la Curtea de Conturi au fost șocați de faptul că în magaziile IGSU sunt materiale. Ordonanța de Urgență 11 din 2020 privind stocurile de Urgență medicală spune în primul articol că stocurile se constituie pe rezervă materială.

Atenție! Eu am obligația să am rezerve, nu să cumpăr și să distribui și să am magaziile goale. Am explicat asta contabililor de la Curtea de Conturi, dar nu au înțeles”