Cătălin Scărlătescu dezvăluie secrete din bucătărie. Ce să nu comanzi la restaurant: „Au păcălit clientul şi încă îl păcălesc”

Cătălin Scărlătescu dezvăluie secrete din bucătărie. Chef-ul a fost invitat în cadrul podcastului realizat de Mihai Morar, unde a scos la iveală neregulile dn interiorul restaurantelor de la noi din țară şi sunt sunt păcăliţi clienţii.

02 mai 2023, 20:21
Cătălin Scărlătescu dezvăluie secrete din bucătărie. Ce să nu comanzi la restaurant: „Au păcălit clientul şi încă îl păcălesc”
Cătălin Scărlătescu dezvăluie secrete din bucătărie

Cătălin Scărlătescu dezvăluie secrete din bucătărie şi spune ce preparate ar trebui să evităm la restaurante. Asta pentru că sunt foarte multe capcane în care picăm involuntar, când ne dorim să mâncă ceva spectaculos sau un fel de carne sau pește care în țara noastră nu se găsește.

Citeşte şi: Cătălin Scărlătescu dezvăluiri incendiare după despărțirea de Doina Teodoru: ”Ne-am văzut de viață”

Cătălin Scărlătescu dezvăluie secrete din bucătărie

Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e, nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește.

Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie. Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc,” a spus Cătălin Scărlătescu.

Bucătarul spune că știe din propria experiență cât de greu este să faci rost de un preparat de top. Acesta a povestit cum a încercat cu toate puterile sale să obțină un tip de vită extrem de rar întâlnit peste tot, care este transportat în România în niște condiții extrem de speciale.

Eu la un moment dat am vrut să fac ceva cu vita kobe și pentru că lucram în Howard Johnson și pentru că în Howard Johnson exista Benihana am sunat acolo, că na, eram colegi, i-am rugat cu cerul și pământul să îmi facă și mie rost de doi mușchi. Nu să-mi facă rost, să-mi dea, că nu îți dă nimeni. Ca să vezi cum vin mușchii ăia, înnebunești.

E un pachet atât (n.r. arată că e un pachet mare), în care stă un mușchi, cu toate certificatele din lume. Deci nu poți să îți dai seama, ală are transport ca vinul Petrus, nu poți să îl bagi în geantă și să vii aici. Nu, îți trebuie o mașină specială care să-ți aducă vaca aia la temperatura care trebuie, deci este o întreagă poveste.

Kobele ăla sau wagyu-ul ăla, nu sunt pe toate drumurile. Nimeni nu ne bagă pe noi în seamă ca și piață, e foarte greu să pui mâna pe top marfă. De ce este top marfă, pentru că este ediție limitată! eu nu aș vinde o bucată de kobe nici mort, aș mânca-o doar eu. Aia o mănânci de 4 ori maxim în viață, dacă ești extra bogat și stai doar în locații de genul acesta.„,a mai spus juratul de la Chefi la cuţite.