Cătălin Scărlătescu şi-a dezvăluit salariul. Cum i s-a dublat după doar 30 de zile

Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei trei juraţi de la "Chefi la cuţite", este unul dintre cei mai renumiți bucătari din România. Cu toate acestea, puțini știu cum a ajuns acesta să ajungă la succesul din prezent.

04 mai 2023, 14:19
Cătălin Scărlătescu şi-a dezvăluit salariul. Cum i s-a dublat după doar 30 de zile
Cătălin Scărlătescu şi-a dezvăluit salariul. Cum i s-a dublat după doar 30 de zile

Cătălin Scărlătescu şi-a dezvăluit salariul. A decsoperit să gătească la doar 16 ani, motiv pentru care nu s-a mai concentrat pe studii, astfel încât nu deține nici măcar diplomă de Bacalaureat. Mai mult, a început să lucreze pentru a deveni bucătar.

Pentru a-și câștiga existența, Cătălin Scărlătescu s-a angajat prima dată în funcția de curier la un hotel de pe litoralul românesc, apoi s-a ocupat de curățenie și de manipularea mărfurilor. Abia mai târziu a ajuns într-o bucătărie în care curăța legume. Imediat a plecat pe mare, pe un vapor cargo, unde nu a fost bucătar, ci steward. Abia după ce s-a mutat în Germania s-a angajat la un restaurant, scrie Playtech.

Citeşte şi: Cum îl cheamă, de fapt, pe Cătălin Scărlătescu de la America Express. Prenumele de care nu știu mulți

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit că salariul pe care îl câștiga în Germania pentru munca din bucătărie era la nivelul câștigului financiar pe o lună al unui medic, dar a decis să se întoarcă în România, unde a devenit bucătarul șef al restaurantului Angels. SAici câștiga doar 300 de dolari, în comparație cu 3.500 de mărci, cât încasa în Germania, ănsă după doar o lună de zile proprietarul restaurantului a decis să-i mărească venitul financiar cu 2.500 de dolari!

„Pot să spun că în 2002-2003, când am venit eu în România, m-am întors din Germania… eu pe vremea aia aveam 3.500 de mărci. Luam salariul cât lua un doctor în Germania. Am venit în România și am început cu 300 de dolari și, după o lună de zile aveam 2.800 de dolari”, a spus Cătălin Scărlătescu, la podcastul „Fain & Simplu” al lui Mihai Morar.

Citeşte şi: Ce prețuri are chef Cătălin Scărlătescu la el în restaurant? Suma uriașă cu care se vinde o porție de cartofi prăjiți

Cătălin Scărlătescu a  fost și manager executiv la Museum și c-opartener la restaurantul Il Gabero Rosso, iar când a strâns banii necesari și-a deschis propriul local în București, după care a debutat și în televiziune.