Cătălina Ponor a pierdut procesul cu Serviciul Taxe şi Impozite. Ce a cerut fosta campioană olimpică

Fosta campioană olimpică şi mondială Cătălina Ponor a pierdut definitiv procesul cu Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța, în dosarul în care a cerut să fie scutită de plata impozitului pentru sala de fitness pe care o deține în municipiu.

26 feb. 2024, 12:49
Cătălina Ponor a pierdut procesul cu Serviciul Taxe şi Impozite. Ce a cerut fosta campioană olimpică

Cătălina Ponor, cetățean de onoare a Constanței, s-a adresat instanței de judecată în 2022, solicitând această facilitate, de a fi scutită de taxe pentru sala de fitness, însă judecătorii nu au fost de acord cu aceasta.

Gimnasta a cerut, în 2022, Tribunalului Constanța, să oblige Serviciul Public de Impozite și Taxe al primăriei să o scutească de plata impozitelor pentru sala de fitness „Cătălina Ponor Body Fit“, situată pe strada Gheorghe Dima nr. 2, potrivit Focuspress. Obiectul dosarului este „obligația de a face“, ceea ce arată că aceasta se aștepta ca justiția să se impună, cumva, asupra administrației locale, pentru a-i face un favor. Asta pentru simplu fapt că, la un moment dat, a obținut unele titluri remarcabile, e adevărat.

Instanța de judecată a solicitat înscrisuri cu valoare probatorie, iar  Cătălina Ponor (reclamanta) a trebuit să depună la dosarul cauzei dovezi privind data începerii activității sportive în spaţiul indicat, precum şi desfăşurarea efectivă a acesteia în imobilului pentru care solicită scutirea de la plata impozitului.

După mai bine de un an, judecătorii i-au respins cererea ca neîntemeiată.

Citeşte şi: Bombă în dosarul lui Vlad Pascu! Dealerul tânărului care a ucis trei adolescenți în stațiunea 2 Mai ar putea fi eliberat

Hotărârea prinei instanțe a fost atacată cu recurs, în noiembrie 2023, iar pe data de 22 februarie a.c., completul format din 3 judecători a decis că sentința instanței de fond a fost legală și temeinică. Altfel spus, a respins recursul ca nefondat:

”Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurenta la plata către intimat a sumei de 916,30 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial. Definitivă. Pronunţată azi, 22.02.2024 prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în hotărârea instanței.

Așa cum se poate observa, hotărârea este definitivă și nu mai poate fi atacată. Prin urmare, fosta campioană va trebui să se supună și să plătească taxe și impozite la fel ca oricare alt anteprenor, mai ales că vorbim despre o activitate profitabilă.

De precizat că în acțiunea depusă în instanță s-a avut în vedere faptul că, din 2004, Cătălina Ponor a devenit cetățean de onoare al municipiului Constanța, prin hotărâre a Consiliului Local, pentru succesele înregistrate la Jocurile Olimpice de la Atena, unde gimnastele constănțene Cătălina Ponor și Dana Sofronie au obținut cinci medalii, dintre care patru de aur și una de argint. Ponor a devenit, atunci, triplă campioană olimpică, cu echipa și în probele de sol și bârnă.

Citeşte şi: EXCLUSIV Tatăl lui Sebastian, tânărul ucis de Vlad Pascu, întrebat de judecătoare dacă fiul său este în sală: „S-a prefăcut că nu ştie, a căutat ceva să ne facă să izbucnim, să facem o nefăcută”