Câte calorii are băutura Bubble Tea. Faimoasa licoare debordează de zahăr

Numărul de calorii din deja celebra băutură Bubble Tea nu este de neglijat. Pe lângă aromele interesante și experiența oferită, această licoare debordează de zahăr, astfel că ar trebui consumată cu moderație pentru a nu deveni un real pericol pentru sănătate.

02 oct. 2023, 12:38
Câte calorii are băutura Bubble Tea. Faimoasa licoare debordează de zahăr
Câte calorii are băutura Bubble Tea. Faimoasa licoare debordează de zahăr

Băutura Bubble Tea a făcut senzație în România în ultima perioadă, iar românii o cumpără din ce în ce mai des, în tot felul de combinații, care mai de care mai inedite. Gustul și savoarea sunt cele care îi conving pe clienți să nu renunțe la ea, însă ceea ce nu știu este că ascunde un real pericol. Un singur pahar are o cantitate foarte mare de zahăr și calorii deloc de neglijat.

Citește și: Cel mai bun truc care te va salva atunci când trebuie să faci curățenie în baie. Ai nevoie doar de un plic de ceai

Câte calorii și cât zahăr are băutura Bubble Tea

De când a ajuns și pe piața din România, băutura Bubble Tea i-a cucerit pe amatorii de inedit. O mare parte a populației a consumat cel puțin o dată această băutură, declarându-se cuceriți. Totuși, ingredientele folosite ar putea deveni un motiv de îngrijorare și un motiv real pentru care această licoare să fie evitată pe cât posibil, mai ales că afectează și silueta.

Având în vedere că poate fi consumată în orice moment al zilei, comparativ cu alte băuturi, ca de exemplu cafeaua, chiar poate deveni un dușman atroce pentru greutatea corporală. Un singur pahar de Bubble Tea are nu mai puțin de 500 calorii care se depun direct pe siluetă. În combinație cu o cantitate mare de zahăr, de care nu duce deloc lipsă, vorbind despre 40-60 de grame de zahăr, acestea sunt nocive pentru organism. Încă de la vârste fragede, consumul acestei băuturi, în cantități mari, poate duce la obezitate.

Un alt ceai, dar de această dată benefic organismului, este ceaiul sărat, denumit și Garbo. Recomandat mai ales în sezonul rece, acest tip de ceai face mult bine organismului și imunității. Acesta este de patru feluri:

Ceylon tea – Originea acestuia este Sri Lanka și este considerat de multe persoane cel mai bun ceai din lume. Acesta poate fi negru, verde sau chiar alb, în funcție de procesul de producție. Planta de ceai sau Camellia sinensis stă la baza acestui ceai deosebit, alături de notele citrice. Printre beneficiile acestuia se numără prezența multor antioxidanți, menținerea sănătății inimii, dar și faptul că ajută la controlul zahărului din sânge.

Mousse au Vin Rouge – Ceaiul este special datorită combinației de ingrediente. Acesta are o aromă delicată de vin roșu combinat cu fructe precum afine, vișine, coacăze negre, alte fructe de pădure și struguri.

Tomato Mint Tea – Ceaiul sărat are ca ingredient principal roșia, fiind acompaniată de o aromă unică de mentă. Denumit și ceaiul mahmurelii, oamenii obișnuiesc să adauge ghimbir, sfeclă roșie și un strop de vodcă. Acest amestec spectaculos oferă note calmante de plante, vitamine și o aromă inedită. Multe persoane asociază acest ceai cu un cocktail faimos numit Bloody Mary.

Iar ultimul este chiar Bubble Tea, însă despre acesta, specialiștii spun că este un caz aparte. Originea lui este Taiwan și s-a bucurat foarte repede de popularitate în întreaga lume. Denumit și ceaiul rece cu bule, acesta este compus din lapte, fructe, bază de ceai și bile de tapioca masticabile.

Citește și: Cum se prepară corect ceaiul și cafeaua. Mihaela Bilic: „O să fiți surprinși, avem doar beneficii dacă consumăm zilnic 2-3 cești de cafea”