Câte calorii conține o shaorma cu de toate. O poți face mai sănătoasă la tine acasă

Dacă vrei să te bucuri de o shaorma, dar în același timp să mănânci sănătos, poți elimina anumite ingrediente sau o poți prepara chiar tu.

04 mart. 2023, 14:13
Câte calorii conține o shaorma cu de toate. O poți face mai sănătoasă la tine acasă
Câte calorii are o shaorma cu de toate

Shaorma este unl dintre preparatele preferate ale românilor și nu numai. A devenit populară în mai multe țări și există mai multe sortimente care pot fi încercate. În România a devenit celebră datorită gustului, dar și datorită faptului că este extrem de sățioasă.

Câte calorii conține o shaorma

Poate fi numită o adevărată bombă calorică. Chiar dacă conține salată și carne friptă, dar și alte legume, anumite ingrediente o fac să fie bogată în calorii, iar cei care o consumă în mod regulat pot avea probleme cu kilogramele în plus.

Citește și: Șeful ANPC vrea ca toate ingredientele mâncărurilor să fie trecute în meniurile restaurantelor: „Ciorba de burtă să se ştie din ce burtă e făcută. Să ştim ce înseamnă shaorma cu de toate”

Dimensiunile acestui preparat diferă în funcție de locul de unde este cumpărată. În mod obișnuit, o shaorma clasică cu carne de pui, sos și legume poate avea între 400 și 700 de calorii. Dacă shaorma este una mare, poate fi vorba și de mai multe calorii.

Chiar dacă se prepară din carne de vită sau de pui, asta nu o face mai puțin săracă în grăsimi saturate sau în colesterol. Ingredientul care dăunează cel mai mult este, de fapt, sosul abundent pe care aceasta îl are.

Citește și: Cum se prepară sosul tzatziki, ideal pentru shaorma, kebab, gyros și grill. Secretul castraveților

Maioneza sau sosul de usturoi pot ridica semnificativ conținutul de grăsimi și calorii dintr-o shaorma, iar pe lângă ele se regăsesc și cartofii prăjiți.

Shaorma poate fi un aliment sănătos dacă sunt eliminate câteva ingrediente, cum ar fi cartofii și sosurile. Dacă nu puteți renunța la ele, puteți opta pentru un sos de iaurt sau un sos natural din roșii, iar cartofii îi puteți lăsa alături, dar copți, nu prăjiți.