Câte triunghiuri sunt în imagine? Foarte puţini oameni găsesc răspunsul corect

O imagine înfăţişând mai multe triunghiuri a devenit virală și s-a transformat într-o adevărată provocare pentru internauții din întreaga lume. Imaginea pune la grea încercare abilităţile de observare.

15 ian. 2022, 11:32
Câte triunghiuri sunt în imagine? Foarte puţini oameni găsesc răspunsul corect

Cu siguranţă cei pasionaţi de geometria în spaţiu vor găsi relativ uşor răspunsul la întrebarea „Câte triunghiuri sunt în imagine”? Imaginea a fost publicată pe Instagram, iar răspunsurile au creat multă confuzie și au generat polemici în mediul online.

Deși pare o problemă extrem de simplă, imediat ce vei încerca s-o rezolvi, vei înțelege că nu este totul așa cum pare. Statisticile arată că nimeni nu reușește să calculeze corect din prima încercare.

Citeste si Iluzie optică! Internauții au încercat să găseasca paiul din fotografie, însă mulți s-au dat bătuți. Cât de atent ești la detalii

Fotografia prezintă un triunghi secționat în mai multe triunghiuri mici. Răspunsurile au fost dintre cele mai diverse: unii internauţi au numărat 12 triunghiuri, alţii 16, alţii 18, iar alţii au găsit chiar 22. Răspunsul corect este, însă, 18.

Vezi şi O iluzie optică a împărţit internetul în două: câine care aleargă sau bărbat privit din spate?

Problema triunghiurilor. Cum poate fi rezolvată din doar două mişcări

Şi pentru că tot suntem la capitolul triunghiuri, mai avem o provocare pentru voi. Cum aţi putea transforma cele două triunghiuri în patru, prin două mutări?

Câte triunghiuri sunt în imagine

Răspunsul presupune menţinerea în acelaşi loc a chibriturilor din triunghiul din stânga. Prima mutare implică aşezarea chibritului din stânga în locul liber dintre cele două triunghiuri de la început. Apoi chibritul de jos din dreapta trebuie aşezat pe mijlocul celor două triunghiuri, astfel încât să se creeze două triunghiuri mai mici în interiorul celor două mari.

Câte triunghiuri sunt în imagine


loading...
Partenerii noștri