Câți bani primesc mercenarii din Wagner, trimiși de Putin în Ucraina: „Se oferă bonusuri pentru fiecare adversar ucis”

Gruparea Wagner, cunoscută drept „armata de mercenari a lui Vladimir Putin", continuă lupta alături de forțele ruse, pentru a menține teritoriile din Donbas sub ocupație. De partea cealaltă, Volodimir Zelenski și armata sa, respectiv mercenarii dispuși să lupte pentru cauza Kievului, speră că sprijinul din Occident îi vor ajuta să producă pagube suplimentare. 

26 ian. 2023, 13:03
Câți bani primesc mercenarii din Wagner, trimiși de Putin în Ucraina: „Se oferă bonusuri pentru fiecare adversar ucis”

Presa din Germania, stat care a anunțat livrarea de noi tancuri pentru Ucraina, susține că Administrația de la Moscova plătește bani grei mercenarilor din Wagner. Mii de euro primesc militarii din gruparea militară, lună de lună, la care s-ar adăuga sporuri pentru fiecare adversar anihilat, scrie Tagesspiegel.

Un german care luptă pentru Ucraina a declarat pentru sursa citată că un mercenar din Wagner primește până la 10.000 de dolari pentru fiecare străin ucis, din tabăra ucrainenilor.

Același militar a anunțat că forțele armate ucrainene au luat prizonieri în orașul Bahmut, inclusiv doi germani, ambii mercenari din Wagner.

„Doi prizonieri aveau pașapoarte germane. Unul venea din Leipzig și avea rădăcini rusești. Celălalt se numea Volker și era din Berlin”, a declarat germanul, potrivit presei internaționale.

„Deoarece cei doi germani nu vorbeau bine engleza, am fost însărcinat să-i însoțesc la Kiev și să traduc în timpul interogatoriului lor. Procedura a durat în total trei zile.

Volker din Berlin era șomer de mult timp și a călătorit în Rusia în septembrie pentru a se alătura trupei Wagner. Fără nicio experiență militară anterioară. A spus că a făcut-o numai pentru bani”, a completat militarul în vârstă de 21 de ani.

 

Ce bonusuri primesc mercenarii lui Putin vs. mercenarii lui Zelenski

 

Mercenarii Wagner sunt mult mai bine plătiți decât cei din tabăra lui Zelenski.

„Eu primesc 3.000 de euro pe lună. Ca mercenar Wagner, el primește 5.000 de dolari plus alocații, și se ridică la 7.000 de dolari. Totuși, potrivit lui, poate câștiga un salariu suplimentar: dacă ucide un străin și prezintă îi pașaportul ca dovadă, primește în plus 10.000 de dolari”, a mai susținut germanul.

Armata privată Wagner este condusă de oligarhul rus Evgheni Prigojin.