Ce aliment are cea mai bună proteină care te ajută să slăbești. Ajută și la prevenirea cancerului. Are beneficii uluitoare

Există o proteină pe care ar trebui să consumăm cât mai des cu puțință, spun nutriționiștii, fiindcă are o mulțime de beneficii.

24 sept. 2023, 10:30
Ce aliment are cea mai bună proteină care te ajută să slăbești. Ajută și la prevenirea cancerului. Are beneficii uluitoare

Ce aliment are cea mai bună proteină care te ajută să slăbești. Consumul de proteine are un impact uriaș asupra sănătății. Poate chiar să reducă riscul apariției cancerului prin menținerea unor niveluri echilibrate de aminoacizi, împiedicând astfel creșterea celulelor canceroase și furnizând antioxidanți care luptă împotriva acestei boli necruțătoare. Tocmai de aceea, e foarte important să introducem cât mai multe proteine în alimentație.

Somonul, aliment bogat în proteine care te ajută să slăbești și să previi cancerul

Un specialist în nutriție, Jesse Feder, spune că singurul aliment bogat în proteine, care poate ajuta la pierderea în greutate și reduce riscul de cancer, este somonul. Are proteine slabe și acizi grași omega-3. Conținutul său ridicat de omega-3 a fost asociat cu un risc redus de apariție a anumitor tipuri de cancer, în special a cancerului de sân.

Citește și De ce să pui folie de aluminiu peste banane. Vei avea parte de o mare surpriză. Secretul pe care cu toții trebuie să îl știm

Acizii grași omega-3 au proprietăți antiinflamatorii și pot ajuta la reglarea creșterii și diviziunii celulare, inhibând potențial dezvoltarea celulelor canceroase. Mai mult, conținutul de proteine din somon ajută la gestionarea greutății prin promovarea senzației de sațietate, reducerea poftelor și păstrarea masei musculare slabe în timpul eforturilor de slăbire.

„Peștele, care are un conținut ridicat de acizi grași omega 3, cum ar fi somonul, reprezintă o proteină foarte sănătoasă care poate ajuta la pierderea în greutate și la reducerea riscului de cancer. Somonul este bogat în grăsimi sănătoase și proteine, ceea ce este excelent pentru a crește nivelul de sațietate și pentru a preveni nevoia de a mânca prea mult pe parcursul zilei. Acest lucru este excelent pentru a promova pierderea în greutate, menținând în același timp masa corporală slabă”, a spus Feder.

Somonul conține antioxidanți, nutrienți esențiali și grăsimi benefice, care pot susține într-un mod eficient tensiunea arterială și profilul lipidic al sângelui. În acest fel se contribuie la reducerea inflamației în tot corpul, scăzând probabilitatea de a dezvolta diverse tipuri de cancer.

Citește și Salata de vinete, o maioneză plină de calorii. Cum este sănătos să consumăm, de fapt, aceste legume