Ce boli vindeca zerul. Cum prepari zerul de lapte în casă

Proteina din zer se numara printre cele mai bine studiate suplimente din lume si din motive intemeiate. Zerul se spune ca vindeca boli avand o valoare nutritiva foarte mare.

06 ian. 2021, 16:29
Ce boli vindeca zerul. Cum prepari zerul de lapte în casă
Zer din lapte. Sursa FOTO: Pixabay

Ce boli vindeca zerul. Studiile stiintifice au relevat numeroase beneficii pentru sanatate. Iata ce boli vindeca zerul! Zerul este o sursa excelenta de proteine de inalta calitate, care contine toti aminoacizii esentiali. In plus, proteina din zer este usor de digerat pentru ca se absoarbe rapid din intestin, comparativ cu alte tipuri de proteine.

Cum se prepară zerul

Este de preferat ca zerul de lapte să fie preparat acasă. Se pune cheag în lapte şi astfel se precipită caseina, care se încheagă. Ceea ce rămâne se fierbe şi se obţine urda dulce. Partea lichidă, rămasă după ce se scoate şi urda, este zerul, gata să fie consumat.

Zerul, bun pentru digestie

Zerul de lapte este foarte folositor organismului, stimulându-i mai ales digestia. Pentru aceasta, se bea dimineața, pe nemâncate, un pahar. Ajuns în stomac, el trece repede în intestin, unde îşi exercită influenţa, ajutând digestia.

Atât sucurile intestinale, cât şi contracţiile de la nivelul intestinului sunt mai intense sub acţiunea zerului ajuns in intestin. În acelaşi timp, bacteriile periculoase sunt omorâte, în schimb, se dezvoltă microbii saprofiţi, care ajută la digestie.

Ce boli vindecă zerul

Proteinele din zer pot reduce tensiunea arteriala la persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Acest lucru se datoreaza peptidelor bioactive numite lactokinine.

Citeste si Ce trebuie să mănânce bolnavii de COVID. Recomandările specialiştilor

Proteinele din zer sunt eficiente la moderarea nivelului de zahar din sange, mai ales atunci cand sunt luate inainte sau in timpul meselor bogate in carbohidrati. Poate fi deosebit de util pentru persoanele cu diabet zaharat de tip2.

Intr-un studiu efectuat pe indivizi supraponderali, 54 de grame de proteine din zer pe zi, timp de 12 saptamani, au condus la o reducere semnificativa a colesterolului total si LDL („raul”) colesterolului.

Citeste si Obiective în 2021. Pe primul loc: Să țin dietă sau să mânânc mai sănătos

Proteina din zer este foarte satioasa si asta o face ideala pentru slabit.

Proteina din zer poate ajuta la reducerea inflamatiei

Inflamatia face parte din raspunsul organismului la daune. Inflamatia pe termen scurt este benefica, dar in anumite circumstante poate deveni cronica.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.