Ce funcții vrea PSD dacă nu dă premierul. Vasile Dîncu a făcut anunțul: E un algoritm gândit de mult în politica românească!

Vasile Dîncu a explicat că social-democraţii doresc Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Finanţelor în cazul în care nu au premierul.

16 nov. 2021, 13:55
Ce funcții vrea PSD dacă nu dă premierul. Vasile Dîncu a făcut anunțul: E un algoritm gândit de mult în politica românească!

Ce funcții vrea PSD dacă nu dă premierul. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD spune că se ia în calcul şi renunţarea la ideea formării unor noi ministere.

Ce funcții vrea PSD dacă nu dă premierul. Vasile Dîncu a făcut anunțul

„Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei sunt cele două ministere avizatoare care în orice negociere de algoritm de guvernare sunt cele dintre care se alege. La noi există cine are premierul nu are Secretariatul General al Guvernului şi nu alege primul între cele două ministere avizatoare. E un algoritm gândit de mult în politica românească şi chiar funcţionează când se fac coaliţii sau alianţe”, a declarat Vasile Dîncu, luni seara, la Profit News.

Întrebat ce va alege PSD-ul în cazul în care PNL va avea premierul, social-democratul a răspuns: „Nu am stabilit ce alegem, dar eu presupun că am lua Finanţele având în vedere că sunt alte ministere la care noi nu avem acces, cel puţin în varianta de acum: Dezvoltarea este la UDMR, am văzut că Mediul este la UDMR, adică sunt ministere economice sau Fondurile Europene nu ştiu la cine ar fi. Este normal ca aceste funcţii economice, funcţiile din ministerele de forţă, legate de membrii în CSAT, se aleg cumva între participanţii la guvernare şi atunci cine are una, nu putea lua cealaltă”.

Citeşte şi: Greii PSD Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu şi Vasile Dîncu s-au distrat în Vama Veche şi i-au transmis un mesaj lui Cîţu GALERIE FOTO + VIDEO
 

Vasile Dîncu a mai precizat că este posibil să nu mai apară ministere noi în noua formulă de guvernare alături de PNL şi UDMR.

„Cred că până la urmă şi din perspectiva strategică, din perspectivă comunicaţională, în această sărăcie şi în această criză pe care o avem acum s-ar putea să înclinăm a nu mai face niciun minister. Am face eventual nişte miniştri delegaţi pe aceste zone, dar care să nu mai însemne aparate grele, ministere separate şi să renunţăm la acea idee”, a explicat social-democratul.

Citeşte şi: Vasile Dîncu dezvăluie adevărata miză a crizei politice din România. „Va veni acel El Dorado – PNRR-ul cu o grămadă de bani. E o goană după aur”


loading...
Partenerii noștri