Ce îl aşteaptă pe Nicuşor Dan la preluarea mandatului de la Primăria Capitalei: Un excendent bugetar de 770 mil. lei

Nicuşor Dan va prelua Primăria Capitalei cu un excedent bugetar de 770 milioane lei, conform execuţiei bugetare a instituţiei pe primele opt luni transmisă Ministerului Finanţelor. Totuşi, cea mai mare cheltuială a primăriei este cea cu subvenţia căldurii.

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 07:28
Ce îl aşteaptă pe Nicuşor Dan la preluarea mandatului de la Primăria Capitalei: Un excendent bugetar de 770 mil. lei

Veniturile bugetului Capitalei după primele opt luni au fost de 3,27 miliarde de lei, iar cheltuielile de 2,5 miliarde de lei. Așadar, Capitala funcționează cu un excedent de 770 de milioane de lei potrivit execuției bugetare trimise de PMB, pe luna august, la Ministerul Finanțelor. În acest caz vorbim strict despre Primăria Generală, nu despre bugetele primăriilor de sector.

Conform declaraţiei transmisă Ministerului Finanţelor, cea mai mare cheltuiala este reprezentată de datoria publică locală a PMB, în valoare de 555 milioane lei. Pe următoarea poziţie se află cheltuielile cu Societatea de Transport Bucureşti, în valoare 551 milioane lei, potrivit Economica.net.

Citeşte şi Cum va arăta Bucureştiul în următorii 4 ani. Principalele promisiuni ale lui Nicuşor Dan

A treia mare cheltuială înregistrată în bugetul primăriei este subvenția la căldură. 251,4 milioane de lei a costat subvenția căldurii până acum, anul acesta. PMB mai trece în buget o cheltuială de 100 de milioane de lei ca participație la societatea de energie termică. Și 14 milioane de lei rambursări de datorii energia termică.

Top 5 cheltuieli ale primăriei este încheiat de contribuțiile autorității la instituțiile de spectacole, în general, teatre. 120 de milioane au fost transferate către instituțiile de spectacole și concerte. Aici sunt incluse teatrele, care au fost închise în perioadele de urgență și de alertă. Și nu numai ele, în general, toate manifestările culturale au fost suspendate.

Citeşte şi FOTO Cum arăta Nicuşor Dan în tinereţe. Noul primar general al Capitalei avea barbă şi părul lung