Mihaela Bilic, despre beneficiile pe care le are coaja de portocală: „Crește senzația de sațietate, scade colesterolul din sânge, plus că are și mult calciu”

Mihaela Bilic a explicat care sunt beneficiile pe care le are portocala asupra organismului uman. Citricele sunt printre cele mai consumate fructe de către români, în mod special portocalele.

15 mart. 2023, 16:12
Mihaela Bilic, despre beneficiile pe care le are coaja de portocală: „Crește senzația de sațietate, scade colesterolul din sânge, plus că are și mult calciu”

Multe citrice nu sunt consumate mereu ca atare, ci sunt adăugate în tot felul de smoothie-uri sau fresh-uri de fructe, lucru care e total greșit. Mihaela Bilic a mai spus că trebuie să ne obișnuim să consumăm și coaja albă a portocalei care are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

„Am mai spus-o, dar o repet, fructele se mestecă, nu se beau cu paiul, deci mâncați portocala ca atare, cu tot cu pulpă, pentru că atunci când o mestecăm, capul nostru înțelege că a mâncat, însă când bem un lichid, el crede că e apă și uită să numere caloriile. Da-ți-l încolo de fresh. Plus că ne ia mai mult timp să mestecăm portocala și cantitatea de fructoză care se absoarbe e mai mică. Mai am o recomandare: pielița aia albă vă rog să nu o îndepărtați, consumați-o. 30% din conținutul de fibre al portocalei este aici și avem pectine, niște fibre care se umflă, se transformă în gel și cresc senzația de sațietate, scad colesterolul din sânge, deci e de bine, plus că are și mult calciu.”, a spus Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Ce semnale îți trimite corpul tău atunci când îți lipsește Vitamina C? Mihaela Bilic: „Suntem obligați să o aducem din alimentație”

Pentru a funcționa normal, corpul nostru are nevoie de vitamina C. Din păcate, acesta nu poate produce de unul singur această vitamină și nici nu o poate sintetiza. Atunci când ducem lipsă de ea, corpul începe să ne transmită câteva semnale. Care sunt modurile prin care putem să ne dăm seama că avem nevoie de mai multă Vitamina C?

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat care sunt semnalele pe care corpul nostru le transmite atunci când ne confruntăm cu o carență de vitamina C.

Vitamina C este cea mai puternică substanță antioxidantă din natură ea ne împiedică îmbătrânirea și îmbolnăvirea. Organismul nu poate sintetiza vitamina C și nici rezerve nu poate face, așa că suntem obligați să o aducem din alimentație.

Găsim vitamina C doar în fructe și legume. Important de știut: vitamina C este o substanță care oxidează rapid, temperatura crescută, prezența aerului și depozitarea pe termen lung o distrug. Prin urmare alimentația nu reușește să acopere nevoile zilnice ale organismului.

Cele 10 semne care arată o lipsă de vitamina C:

1.Senzație de oboseală cu lipsă de energie și tulburări de concentrare.

2.Imunitate scăzută și îmbolnăvi repetate, nivelul de vitamina C este direct proporțional cu rezistența la boli.

3.Lipsa de apetit este tot un semn al carenței de vitamina C. Și fără poftă de mâncare se accentuează și mai tare oboseala și lipsa de energie.

4.Apare stare de slăbiciune și chiar pierdere de greutate pe cîntar.

5.Dureri articulare cu inflamație și risc de entorse, pentru că vitamina C este implicată direct în sinteza colagenului și funcționarea optimă a articulațiilor.

6.Pielea uscată trădează și ea lipsa de vitamina C, necesară hidratării și supleței tegumentului.

7.Cicatrizare lentă și defectuoasă a rănilor? Tot de vitamina C e nevoie!

8.Nici sistemul nervos nu funcționează corect fără vitamina C, apare nervozitatea și iritabilitatea

9.Sângerarea mucoaselor la nivelul nasului și gingiilor este un semn sigur de carență în vitamina C, lipsa ei fragilizează vasele de sînge.

10.Pe lângă multiplele roluri în organism, vitamina C participă la absorția fierului. Un nivel scăzut de vitamina C crește riscul de anemie și scade aportul de oxigen la nivelul tuturor celulelor.

De reținut: în sezonul rece și în perioadele cu epidemii de gripă/răceală este recomandat să apelăm chiar la suplimente cu vitamina C, pentru o funcționare a organismului la cote maxime!”, a transis Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.