Ce nu trebuie să-ţi lipsească niciodată din bagajul de concediu

Specialiştii spun că, pentru a ne pune la adăpost de marea majoritate a riscurilor de sănătate, mai ales dacă plecăm în vacanţă cu cei mici, trei ar fi categoriile de medicamente ce nu trebuie să lipsească.

28 iul. 2014, 06:50
Ce nu trebuie să-ţi lipsească niciodată din bagajul de concediu

Atenţie la copiii mici

Trusa medicală pentru vacan­ţă trebuie să conţină în principal, cam trei tipuri de medicamente, cel mai adesea folosite, potrivit ziaruldeiasi.ro. Vorbim aici de antitermice, care se administrează în cazul în care cel mic face febră mare, antihistaminice folositoare în cazul episoadelor de alergie sau de urticarie, şi antivomitivele pe care micuţul le poate lua atunci când alimenţia incorectă, schimbarea mediului, chiar şi răul de maşină îi pot provoca copilului stări de greaţă sau ameţeli.

Pe lângă acestea, să nu uităm de pansamentele sterile, leucoplast şi în general lucrurile folositoare în acordarea primului ajutor.

CITEŞTE ŞI: Ce faci dacă ŢI-AI PIERDUT COPILUL în concediu. Sfaturi extrem de utile

Răceala care îţi poate strica sejurul

Pe lângă problemele gastrointestinale există riscul ca cei mici să contacteze o răceală în perioada verii, din cauza va­riaţiilor de temperatură, a consumului de alimente şi băuturi foarte reci, a aerului condiţionat sau din cauza virusurilor gripale.

Medicii specialişti subliniază că este foarte important ca atunci când micuţul este răcit să fie întrerupte băile în mare, de exemplu, să fie evitate zonele aglomerate, pentru a fi evitate astfel eventualele complicaţii ale virozei. Dacă apar mai multe probleme, părinţii trebuie să se adreseze unui cabinet medical din apro­piere şi să nu ezite să obţină un sfat medical oriunde s-ar afla.

VEZI ŞI: Pleci în Franţa în concediu? Ce locuri SECRETE poţi să vizitezi, pentru o vacanţă UNICĂ