Ce rușine! România, pusă pe „lista neagră” de Comisia Europeană, după neonorarea unei promisiuni vechi de 18 ani

Guvernele României continuă să se facă de râs în fața electoratului, dar și a Comisiei Europene. Spitalele regionale, opt la număr, promise de 18 ani ani de zile, încă se află la stadiul de proiect. 

10 iul. 2023, 08:38
Ce rușine! România, pusă pe „lista neagră” de Comisia Europeană, după neonorarea unei promisiuni vechi de 18 ani

În ultimii ani, cele opt spitale regionale au devenit trei. Le-au promis Victor Ponta, Liviu Dragnea, iar mai apoi Marcel Ciolacu, prin Programul de Guvernare 2021-2024.

Europarlamentarul Corina Crețu susține că țara noastră a intrat pe „lista neagră” a Comiei Europene. Bruxellesul privește cu suspiciune motivele pentru care Guvernul de la București nu a reușit să onoreze promisiunile, ridicarea unităților sanitare din fonduri europene.

Vlad Voiculescu (USR PLUS) este, de asemenea, printre principalii vinovați ai nereușitelor, a avertizat Corina Crețu, care-l acuză pe ministrul „#REZIST” de demagogie.

„Apropo de această corupţie sistemică, îmi pare rău să spun, eu nu am date, dar suspectez, de pildă că nu s-a stabilit nici acuma cine va face spitalele. De ce nu se merge la licitaţie? În Comisia Europeană se suspectează faptul că sunt înţelegeri: du-te tu şi ia spitalul ăla, du-te tu şi ia…

Nu există nicio explicaţie de ce, din 2019, de când sunt banii, nu s-a pornit. Să vină domnul Rafila să ne explice! Domnul Voiculescu a zis că în 2023 se va săpa prima groapă şi vor porni licitaţiile, a plecat domnul Voiculescu, nu a făcut nici licitaţii nu a mai apucat probabil. Nimeni numai vorbeşte despre aceste spitale.

Ce vor? Să se răzbune pe Victor Ponta şi pe mine că ne-am legat numele de aceste spitale, ca să nu mai existăm? Poate să fie şi o chestie politică?”, a afirmat Corina Creţu duminică, într-o emisiune la Prima TV.

În 2019, ministrul PSD al Sănătății, Sorina Pintea, promitea că spitalele regionale vor fi gata în 2026, în condițiile în care lucrările ar fi trebuit să înceapă din 2017.

Între timp, dezbaterile continuă, iar spitalele mult promise rămân doar pe hârtie.