Ce să mănânci după antrenament, ca să nu te îngraşi mai mult decât slăbeşti

Multe persoane care nu fac sport au impresia că adeptii exerciţiilor fizice sunt mari mâncăi, ca au apetitul crescut din cauza work-outului.

RomaniaTV.net
23 ian. 2014, 06:54
Ce să mănânci după antrenament, ca să nu te îngraşi mai mult decât slăbeşti

Doar sportivii de performanta sau cei care vor sa-si mareasca masa musculara mananca mai mult decat un om normal, in perioada antrenamentelor (care, in cazul lor, devine stil de viata). Insa un studiu recent arata ca, dimpotriva, efortul fizic reduce pofta de mancare. Asadar, ai un motiv in plus pentru a te apuca de sport, caci cu siguranta nu vei da iama in frigider si nici la cel mai apropiat restaurant sau fast-food de sala.

Cercetari stiintifice au aratat ca, prin exercitii fizice, scade nivelul hormonului grelina – care controleaza senzatia de foame – si regleaza nivelul glicemiei. Mai mult, un alt studiu a demonstrat ca o femeie care face miscare dimineata este mai putin tentata de ispitele culinare care i se ivesc pe parcursul zilei decat una care nu a facut niciun fel de work-out.

Totusi, in unele cazuri, te poti simti slabit dupa antrenament. Iata ce ar trebui sa mananci ca sa nu-ti dai peste cap eforturile de a obtine silueta dorita!

O banana – acest fruct este bogat in potasiu, mineral pe care il elimini in timpul antrenamentului prin transpiratie. Totodata, contine si sodiu, pe care – la randul lui – il elimini prin sudoare. Lipsa sodiului poate duce la crampe musculare. Pentru a evita acest lucru, mananca o banana de marime medidie, caci aceasta contine aproximativ 400 de miligrame de potasiu si 29 de grame de carbohidrati (echivalentul a doua felii de paine intergrala), care te vor reenergiza.

Continuarea pe lyla.ro.