Ce se întâmplă cu subvenţiile la apă caldă şi căldură. Anunţul lui Nicuşor Dan

Nicuşor Dan, primarul ales la Primăria Capitalei, a ţinut să dezmintă mai multe zvonuri care au circulat în spațiul public în legătură cu anumite cheltuieli pe care le va tăia, dacă va ajunge primar general al Capitalei.

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 13:36
Ce se întâmplă cu subvenţiile la apă caldă şi căldură. Anunţul lui Nicuşor Dan

Într-o conferinţă de presă, Nicuşor Dan a declarat că toate aceste minciuni fac parte „dintr-o campanie murdară, neasumată, exact ca în perioada comunistă, în care angajați publici, activi de partid vorbesc din om în om și transmit informații mincinoase, dublată de o campanie neasumată în online, unde se spun tot felul de minciuni”.

Citeşte şi: Nicuşor Dan: „E incredibil faptul că PSD a încercat să fraudeze votul. Aşa ceva trebuie penalizat sever”

Nicuşor Dan a declarat, întrebat despre situaţia apei calde şi a căldurii în sezonul rece, că mandatul său ca primar general va începe undeva pe 10 octombrie şi iarna va începe pe 15 noiembrie, deci timpul este prea scurt pentru a schimba conducte, însă îi asigură pe Bucureşteni că vor fi asiguratte stocurile pentru avarii. Despre pasajul Doamna Ghica acesta a spus că este o construciţie ilegală pentru că nu are PUZ şi Studiul de Stabilitate a Clădirilor Învecinate.

„Mandatul meu va începe undeva în jur de 10 octombrie, iarna o să înceapă pe 15 noiembrie, nu o să putem să schimbăm conducte în perioada asta. Ce pot să promit este că în acest interval vom asigura stocuri pentru avariile, care în mod sigur vor fi foarte multe, vom asigura echipamente, vom asigura instrumente de detecţie a avariilor. Pe problema termoficării sunt două probleme – una de fond, că trebuie să înlocuim inelul principal, durează mult, dar ne vom apuca în primăvară pentru că avem banii europeni, şi una de intervenţie rapidă când avariile se produc, până când vom rezolva problema mare de fond, şi asta e ce pot să promit acum”, a declarat Nicuşor Dan. 

Citeşte şi: Gabriela Firea: Nicuşor Dan a încălcat prima promisiune. A jurat că, dacă pune piciorul în primărie, apa caldă va fi livrată peste tot

„Din nou, sunt lideri de sindicat care spun, nici mai mult nici, mai puțin – din nou, lideri care sunt pe lista PSD pentru alegerile locale, contrar legii, pentru că sindicatele nu au voie să facă politică – aceștia spun că eu voi desființa, pur și simplu, Termoenergetica, rețeaua de căldură la nivel centralizat. Este, din nou, o mare minciună și asigur bucureștenii că voi fi un primar care chiar va plăti subvenția”, a promis candidatul.

El a vorbit și despre contoarele de călădură din scările de bloc din București care ar funcționa ilegal. „Legat de factură, știți că o treime din scările de bloc din București nu au contoare, care să aibă verificarea metrologică la zi, adică sunt ilegale. Adică oamenii plătesc, azi, factura pe niște contoare care nu funcționează în condiții de legalitate”, a subliniat Nicușor Dan.