Ce se întâmplă cu ucigaşul Larisei Chelaru după ce a scăpat de eliberarea condiţionată. Robert Ciobanu are planuri măreţe

Ucigaşul Larisei Chelaru, Robert Ciobanu, a scăpat definitiv de eliberarea condiţionată după ce şi-a ispăşit pedeapsa. În prezent acesta duce o viaţă absolut normală şi a luat o decizie radicală care îi va schimba complet viaţa.

RomaniaTV.net
16 iul. 2020, 07:13
Ce se întâmplă cu ucigaşul Larisei Chelaru după ce a scăpat de eliberarea condiţionată. Robert Ciobanu are planuri măreţe

În anul 2005, soţii Chelerau au mers la secţia de poliţie pentru a anunţa disparaţia fiicei lor, Larisa, în vârstă de opt ani. Timp de două luni, oamenii legii împreună cu familia, prietenii şi vecinii au căutat-o pe minoră. Zeci de martori au fost audiaţi, iar traseul acestora a fost refăcut de zeci de ori, fără ca nimeni să dea de urmă criminalului.

Citeşte şi: Ucigaşul Larisei Chelaru a ieşit din închisoare şi s-a însurat

În cele din urmă, un vecin a găsit trupul neînsufleţit al Larisei într-un tomberon de gunoi, înfăşurat într-un covor. Primul suspect a fost un șofer de taxi, care atunci când s-a văzut pe toate posturile de știri, s-a sinucis. Polițiștii l-au suspectat că ar avea legătură cu dispariția Larisei chiar și pe fratele acesteia, Cosmin. În cele din urmă, medicii legiști au concluzionat faptul că fata a fost violată înainte de a fi ucisă, iar moartea a fost provocată prin sufocare.

Probele biologice găsite pe hainele fetei au dus la descoperirea numelui adevăratului crimina, Robert Ciobanu, cel mai bun prieten al fratelui victime şi vecin de bloc. Acesta a povestit cu lux de amănunte cum a adus-o pe Larisa în apartamentul lui şi cum a încercat să o violeze. Fetița a început să țipe, așa că a lovit-o puternic, ulterior a părăsit apartamentul, fiind convins că lovitura i-a fost mortală acesteia.

Criminalul în vârstă de doar 17 ani s-a reîntors în apartament exact în momentul în care fata își revenise în simțiri și căuta o modalitate de a-și anunța părinții unde se află. Robert Ciobanu a mai iertat- o pe Larisa și a doua oară, iar apoi a violat-o şi strangulat-o, de teamă că aceasta ar putea povesti cele întâmplate.

Robert Ciobanu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, însă, pedeapsa i-a fost scăzută la 15 pentru faptul că era minor. Vestea l-a scos din minţi pe tatăl victimei care şi-a luat viaţa. În anul 2014, după schimbarea Codurilor Penale, pedeapsa i-a fost recalculată și a beneficiat de eliberare condiționată, după ce a executat activ nouă ani de detenție.

În prezent, criminalul Larisei este căsătorit şi are un copil, iar de curând a decis să părăsească România, împreună cu familia, după ce săptămâna trecută a primit oficial libertatea.