Ce spun soţii care au crescut-o pe Sorina, după ce fetiţa a fost dusă la viitoarea familie de adopţie

Asistenta maternală care a crescut-o pe Sorina, fetiţa de opt ani din Baia de Aramă adoptată de o familie de origine română din SUA şi preluată vineri cu scandal de autorităţi, susţine că managerul de caz a obligat-o să semneze declarația de refuzu a adopţiei. Asistenta și soțul său mai spun că micuța Sorina avea toate condițiile de trai asigurate.

22 iun. 2019, 07:59
Ce spun soţii care au crescut-o pe Sorina, după ce fetiţa a fost dusă la viitoarea familie de adopţie

Soții Şărămăt, care au crescut-o pe Sorina, spun că au vrut să o adopte pe fetiţă, însă managerul de caz a obligat-o pe asistenta maternală în 2017 să semneze o cerere scrisă că refuza adopţia, ameninţând-o că dacă nu semnează, îi va fi desfăcut contractul de muncă.

„Procurorul de caz a venit cu hartia facuta. E scrisul ei, nu al meu. M-au amenintat ca imi iau fata din centru si imi desfac contractul de munca, dar in final au reusit sa mi-l desfaca”, a declarat fosta asistentă maternală la #romaniatv.

Soțul ei, Vasile Șărămăt, a declarat că o iubesc pe Sorina și că au crescut-o fără să-i lipseacă nimic.

„Nu este mama cine te naste, ci cine te creste. Noi am facut tot pisibilul sa nu duca lipsa de nimic”, a spus vasile Șărămăt.

Sorina, fetița care a fost luată vineri de la familia la care stătea de când era mică, stârnind un val de reacții pentru felul în care au acționat autoritățile, a ajuns la viitoarea familie de adopție. Au apărut și primele imagini cu micuța alături de viitoarea sa mamă, stabilită de câțiva ani în SUA.

Citește și: Primele imagini cu Sorina, fetiţa dată spre adopţie, după ce a ajuns la viitorii părinţi. Cum se simte micuţa