Ce spune legea din România despre transportul mobilei cu mașina personală. Care sunt situațiile în care poți fi sancționat de autorități. Legislația din țara noastră este foarte clară în această privință și trebuie cunoscută de toată lumea.
Iată în ce situații poți fi amendat în momentul în care folosești autoutilitara pentru anumite lucruri. Este esențial ca fiecare șofer să știe care este, de fapt, diferența dintre uzul personal și cel comercial.
Citește și: Greșeala uriașă pe care o fac mulți în momentul în care își vând mașina. Se pot trezi cu sume uriașe de plătit, deși nu mai sunt proprietari
Legea arată că poți utiliza mașina personală pentru a transporta mobila sau alte materiale necesare pentru renovarea locuinței. În acest scop, românii au nevoie de autorizații suplimentare, dar trebuie să țină cont de anumite aspecte.
Șoferii trebuie să respecte normele de circulație, printre care se numără tonajul și dimensiunile. În cazul în care se transportă mobilă în mod repetat cu mașina personală riști să fi sancționat.
Amenzile pot ajunge până la suma de 100.000 de lei. Mai mult, autoritățile sunt obligate să confiște și marfa, iar în unele cazuri se ajunge până la suspendarea permisului de conducere.
Dacă vrei să transporți mobilă cu mașina personală, în mod regulat, contra cost, trebuie să ții cont de anumite lucruri. Dacă demersul face parte dintr-o activitate comercială, atunci este necesară o înregistrare fiscală corespunzătoare.
Conducătorul unei autoutilitare trebuie să dețină și o autorizație de transport marfă, dacă greutatea depășește 3,5 tone, precum și alte documente care trebuie să ateste proveniența și transportul mărfii, arată playtech.ro.