Ce spune Victor Ponta despre ordonanţa care va permite migraţia aleşilor locali

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu a primit încă textul ordonanţei care le va permite aleşilor locali să îşi decidă apartenenţa politică, deoarece Liviu Dragnea nu este în Bucureşti, dar crede că adoptarea acestui act normativ este necesară.

25 aug. 2014, 14:27
Ce spune Victor Ponta despre ordonanţa care va permite migraţia aleşilor locali

Victor Ponta a arătat că ordonanţa este „necesară”: „Va permite in primul rand sa deblocam autoritatile locale. Mi-a spus primarul general din Bucuresti ca nu mai poate lucra si nu se mai pot lua decizii de 3 luni in Consiliu. Candidatii USL au candidat in 2012 cu Ponta si Antonescu si acum s-au trezit cu Blaga si Iohannis. Daca poate un primar care a candidat din partea unui partid sa treaca la alt partid – domnul Iohannis – atunci ceilalti de ce sa nu poata?”

Ponta a adăugat că „refacerea unei forme a USL, pentru ca nu mai poate fi forma initiata, ar fi corecta fata de oamenii care ne-au dat votul.”

„Domnul Blaga si domnul Iohannis au migrat politic. Toti alesii locali sunt USL si nu i-a intrebat nimeni daca nu mai vor sa mai fie USL. Nu vreti totusi sa iesim din minciuna asta in care domnul Boc e PDL dar voteaza cu PMP-ul, sau domnul Pinalty, sau cine mai e? Avem cazuri ridicole cand ai un primar de mare municipiu cum e Clujul si isi toarna galeti in cap cu PMP-ul. Daca e cu PMP, sa scrie pe el PMP. Intrebati toti presedintii de CJ din Romania cu cine au fost in campanie, cum au fost alesi? Toti au fost alesi ca USL, avandu-ne langa ei pe mine si pe Crin Antonescu, nu au fost alesi ca PNL sau PC”, a spus Ponta, citat de hotnews.ro.

CITEŞTE ŞI Liviu Dragnea acuză PNL şi PDL de IPOCRIZIE şi TUPEU: Sunt autorii unui PUCI administrativ

Liviu Dragnea a acuzat, luni, PNL şi PDL că dau dovadă de „tupeu şi ipocrizie” atunci când critică intenţia Guvernului de a adopta un act normativ prin care li se dă posibilitea aleşilor locali să poată opta pentru un alt partid decât cel pe listele căruia au fost votaţi. Dragnea susţine că cele două formaţiuni au promovat în 2006 un proiect identic, care a fost promulgat de preşedintele Traian Băsescu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat vineri, la Suceava, că Guvernul ar putea aproba o ordonanţă de urgenţă prin care aleşii locali să poată opta pentru un alt partid decât cel pe listele căruia au fost votaţi, dacă doresc acest lucru, fără a-şi pierde mandatele, şi că va prezenta prim-ministrului Victor Ponta o propunere în acest sens.