Ce trebuie să ştii despre iaurtul grecesc înainte de a-l cumpăra

Există o mulțime de motive pentru care ne place iaurtul grecesc: este delicios, sățios, se potrivește în mai multe combinații alimentare și conține proteine, calciu și vitamina D.

RomaniaTV.net
11 ian. 2016, 10:06
Ce trebuie să ştii despre iaurtul grecesc înainte de a-l cumpăra

Totuși, nu toate sortimentele de iaurt grecesc sunt cele mai sănătoase. Iată, așadar, de ce reguli să ții cont atunci când cumperi acest iaurt!

Alege iaurt simplu, fără arome

Alege întotdeauna iaurtul grecesc simplu în detrimentul celor cu căpșuni, fructe de pădure, fulgi de cereale sau cu arome de vanilie și ciocolată. Acestea conțin cantități mari de zahăr, care sunt ,,ascunse” pe etichetă sub numele de trestie de zahăr. În plus, ce este mai rău este faptul că aceste iaurturi conțin o mulțime de arome artificiale, coloranți sau îndulcitori, cu valoare nutritivă ZERO.

Citeşte şi  Mituri despre iaurt pe care trebuie să le cunoşti

Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să consumi iaurtul simplu, deoarece îți poți realiza propria variantă sănătoasă și aromată, în mod natural: adaugă miere, fructe proaspete, sirop de arțar, o lingură de pudră de cacao (în loc de ciocolată) sau un praf de scorțișoară, în funcție de gusturile tale.

Optează pentru un iaurt cu grăsime

Nu există niciun motiv pentru care să nu consumi iaurt grecesc cu grăsime, cu excepția cazului în care nu-ți place gustul. Astfel, grăsimea ajută organismul să absoarbă mai bine nutrienții din iaurt, precum vitaminele A și D, și este mai sățios.

Citeşte mai mult pe click!sănătate.ro