Cea mai bună rețetă de varză înăbușită. Trucul simplu care o face să fie delicioasă

Varza murată la abur ne place tututor, dar nu cu toții știm să o facem. Și, e drept, e nevoie de multă atenție și pricepere. Dar cu câteva trucuri simple, îți poate ieși exact ca a bunicii.

16 mart. 2024, 10:21
Cea mai bună rețetă de varză înăbușită. Trucul simplu care o face să fie delicioasă

Cea mai bună rețetă de varză înăbușită. Ca să faci varză înăbușită e nevoie să folosești varză murată. Poți să o faci singur acasă sau să o cumperi dintr-un magazin, de la un fermier. Dacă vorbim de varza achiziționată, trebuie să verifici mereu calitatea ei. E recomandată mai degrabă varza în pahar decât cea în ambalaj de plastic.

Citește și Trucul gospodinelor iscusite pentru o ciorbă de pește ca în Delta Dunării! Ingredientul secret care va da un gust de vis

Fie că e varză proaspătă sau fermentată, consumul ei e benefic pentru sănătate. Sulful susține buna funcționare a plămânilor, iar alte minerale precum calciul, magneziul sau potasiul au un efect benefic asupra întregului organism, de la construirea oaselor până la combaterea stresului zilnic. Mulți specialiști sunt de părere că consumul de varză funcționează împotriva apariției și dezvoltării diferitelor tipuri de cancer.

Cum faci varză înăbușită

Ai nevoie de o ceapă mare, 50 de grame de slănină, 30 de grame de zahăr și 10 grame de făină simplă pentru prăjit la jumătate de kilogram de varză. În plus, mai trebuie un cartof de mărime medie, chimen, sare și oțet pentru asezonare.

Mod de preparare

  • Taie slănina cuburi și ceapa cât mai mărunt. Pune slănina în oală și când capătă o culoare aurie și s-a eliberat grăsime poți pune ceapa pe care o prăjești cu ea.
  • Apoi, trebuie adăugată o cantitate cântărită de zahăr, care va crea caramel și va oferi preparatului rezultat o culoare și o aromă grozave.
  • Înainte să pui varza, prăjești varza și baconul cu făina. Abia apoi e timpul pentru varza propriu-zisă pe care o scurgi și o tai în bucăți mai mici.
  • Adaugă sare și așteaptă 20 de minute ca varza să fie moale după acel timp sub capac.
  • După ce varza e aproape gata adaugi cartoful ras și gătiți din nou.
  • Adaugă și condimentele, chimen și oțet, sare și se îndulcește după gust.

Citește și Rețeta ideală pentru Lăsata Secului. Plăcintă cu brânză dulce și stafide, un deliciu perfect pentru finalul Săptămânii Albe