Rețeta ideală pentru Lăsata Secului. Plăcintă cu brânză dulce și stafide, un deliciu perfect pentru finalul Săptămânii Albe

Lăsata Secului pentru Postul Paștelui este pe 18 martie 2024, iar bucătăresele pregătesc cele mai delicioase mâncăruri. De la fripturi și sarmale, până la cele mai dulci prăjituri. Dacă încă nu știi ce să pregătești pentru ziua de luni, îți propunem o rețetă delicioasă de plăcintă cu brânză de vaci și stafide.

14 mart. 2024, 23:48
Rețeta ideală pentru Lăsata Secului. Plăcintă cu brânză dulce și stafide, un deliciu perfect pentru finalul Săptămânii Albe

Pe data de 18 martie începe Postul Paștelui 2024. Postul Paștelui se va încheia pe 4 mai, iar cele 48 de zile sunt considerate foarte aspre, deoarece credincioșii nu pot mânca ouă, carne, lapte și există doar două dezlegări la pește.

Citește și Rețete mănăstirești de post! Secretele măicuțelor de la Mănăstirile din Sibiu au ieșit la iveală după zeci de ani. Trebuie neapărat să le încerci în Postul Crăciunului

Motiv pentru care, duminică, bucătăresele pricepute se vor pune pe treabă pentru a face cele mai bune mâncăruri. Dacă nu ai nicio idee strălucită pentru desert, poți încerca să prepari o plăcintă cu brânză de vaci și stafide.

Iată de ce ai nevoie pentru a face o plăcintă pe cinste.

Ingredientele pentru aluat

  • 300 de grame de făină
  • 120 de grame de unt
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 linguri de smântână

Pentru a unge foile vei avea nevoie de aceeași cantitate de smântână.Ingredientele pentru umplutură

  • 500 de grame de brânză de vaci
  • 2 linguri de smântână
  • 150 de grame de stafide aurii
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 3 ouă și coaja rasă de la o lămâie sau o portocală.

Pentru tava în care o să pregătești plăcintă cu brânză de vaci și stafide o să folosești o linguriță de unt și o lingură de făină, iar pentru ornat, sunt necesare 50 de g de migdale mărunțite, potrivit DCnews.ro.

Modul de preparare

Pentru aluat, mai întâi amestecă făina cu zahărul, smântâna și untul, apoi frământă un aluat care să aibă o textură potrivită din care să formezi două foi de plăcintă.

Una dintre ele trebuie așezată într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.

Pentru compoziție, amestecă gălbenușurile cu brânza, smântâna, zahărul vanilat și coaja de lămâie sau portocală, iar într-un alt bol, se bat albușurile cu spumă, iar ulterior se pun în compoziția obținută anterior, împreună cu stafidele.

Citește și Reţetă sarmale de post. Ingredientul secret care le face delicioase

Umplutura se adaugă peste foaia deja pusă în tavă, iar deasupra se adaugă foaia rămasă. Se unge cu smântână și se dă tava cu plăcintă de brânză de vaci și stafide la cuptor, pentru 30 de minute.