Greșeala uriașă pe care o facem cu toții când gătim pastele. Iată soluțiile unui bucătar celebru ca să îți iasă mai bune ca la restaurant

Chef Aldo Zilli a dezvăluit greșeala comună pe care o fac adesea britanicii în bucătărie. El a oferit sfaturile sale depentru oricine dorește să gătească cele mai gustoase paste.

08 dec. 2022, 23:25
Greșeala uriașă pe care o facem cu toții când gătim pastele. Iată soluțiile unui bucătar celebru ca să îți iasă mai bune ca la restaurant

Greșeala uriașă pe care o facem cu toții când gătim pastele. Pastele sunt printre preparatele cel mai simplu de gătit, dar asta nu înseamnă că nu există câteva trucuri ca acest fel de mâncare să iasă și mai bun. Câțiva bucătari au dezvăluit numeroasele greșeli pe care le fac oamenii atunci când prepară acest fel de mâncare.

Cele mai frecvente greșeli pe care le facem când gătim pastele

De la scurgerea apei peste chiuvetă până la stricarea dimensiunii porției, există o mulțime de trucuri simple la care oamenii se încurcă. Din fericire, majoritatea greșelilor au soluții imediare.  Bucătarul celebru Aldo Zilli a explicat că pastele suprafierte reprezintă una dintre cele mai grave erori. Atât bucătarii profesioniști, cât și bucătarii de acasă fac această greșeală ușor de remediat.

”Gătitul pastelor trebuie să fie terminat în sos. Dacă faceți paste, gătiți-le două minute mai puțin, apoi adăugați-le în sosul cu apă de gătit și terminați gătitul în sos, astfel încât pastele să aibă șansa să absoarbă toate aromele. Nu răci niciodată pastele sub apă rece pentru că speli toată savoarea lor”, a declarat pentru The Mirror Aldo Zilli.

El a împărtășit, de asemenea, o metodă „folositoare” pentru a determina dimensiunea corectă a porției.

Citeşte şi : Rețetă Shokupan. Cum se prepară celebra pâine japoneză cu lapte

„Calculează 80 de grame de paste de persoană care funcționează întotdeauna. Este fără greșeală”, a sfătuit Aldo.

Citește și : Reţetă varză murată perfectă. Ingredientul secret al lui Radu Anton Roman

Rețetă de paste carbonara

Ingrediente:

⦁    200 g spaghete;
⦁    150 g parmezan;
⦁    200 g bacon;
⦁    2 ouă întregi;
⦁    1 galbenuș;
⦁    sare și piper.

Mod de preparare:

Într-o oala suficient de incăpătoare pune apa la fiert și când începe să clocotească adaugă pastele. Lasă-le să fiarba câteva minute până devin al dente, apoi clătește-le sub un jet de apă rece și scurge-le folosind o strecurătoare mai mare. Între timp poți pregăti sosul. Taie cele 200 g de bacon în fâșii subțiri și călește-le într-o tigaie în care ai adăugat 3 linguri de ulei. Separat, într-un bol, bate cele 2 ouă întregi și gălbenușul, adaugă parmezanul și amestecă totul bine până când compoziția se omogenizează perfect. Pune sare, piper dupa gust si, în final, bucățile de bacon călite. Folosind o lingură de lemn amestecă bine. Acum sosul este gata și poți adăuga peste el pastele deja fierte. În mai putin de 20 de minute deja ai preparat una dintre cele mai apreciate rețete de paste.