Ceaiul de anghinare te ajută să slăbeşti

Pe lângă o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate, îți poți crește șansele să ajungi cât mai repede la silueta visată cu ajutorul plantelor. Acestea stimulează digestia, intensifică metabolismul și, în unele cazuri, elimină toxinele din organism.

RomaniaTV.net
18 mai 2018, 07:45
Ceaiul de anghinare te ajută să slăbeşti

Deși n-au fost inventate soluții miraculoase care te ajută să slăbești rapid și fără efort, remediile din plante sunt de un real folos când vrei să ții o dietă. Condiția este să le incluzi în alimentația zilnică, să ai grijă cum combini produsele și să faci mișcare.

Cele mai recomandate sunt plantele care au acţiune detoxifiantă, diuretic-depurativă, care stimulează digestia, transpiraţia şi care accelerează metabolismul.

Sportul și o alimentație corectă sunt cele mai eficiente metode pentru a slăbi sănătos, pe termen lung.

Poți înlocui cafelele de peste zi cu ceaiul negru. Pe lângă faptul că are cafeină, conține și L-teanină, un amino acid care scade apetitul.

Ceai de anghinare

Peste 1 lingură de frunze uscate toarnă apa clocotită şi lasă la infuzat 5 minute. După răcire, strecoară lichidul. Prima cană se bea dimineaţa, după micul dejun. Restul cantităţii de ceai se bea pe parcursul zilei.

Citeşte şi Cum să slăbeşti 10 kilograme în 7 zile. Dieta inventată de un medic cardiolog

Decoct de cicoare

Peste 30 g rădăcină de cicoare toarnă apa rece, apoi pune pe foc. Lasă 10-15 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Stinge focul, strecoară decoctul și lasă-l la eăcit. Bea 2 căni pe zi.

Infuzie de cozi de cireșe

Lasă 20 g de cozi de cireșe să stea 20 de minute în apa clocotită, apoi îndepărtează-le cu ajutorul unui filtru. Bea 3 căni pe zi, dupa fiecare masă, timp de 1 lună.

Tinctură de păpădie

Pune într-un vas de sticlă 10 g de plantă întreagă (rădăcină, tulpină și frunze) și alcoolul, acoperă și lasă la întuneric 2 săptămâni. Ia câte 30 de picături de două ori pe zi, diluate în jumătate de pahar de apă.

Decoct de urzici sau de coada-calului

Fierbe la foc mic, 10 minute, o lingură de rădăcină de urzici. Acoperă apoi și lasă la infuzat 10 minute. Bea 3 căini pe zi.

Pentru a prepara un decoct de coada-calului, fierbe, 5 minute, 100 g de plantă uscată în apa clocotită. Lasă la infuzat 10 minute, apoi strecoară lichidul. Bea 2 decocturi pe zi. Coada-calului este contraindicată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Ceai de soc

Adaugă o lingură de flori de soc în apa clocotită. Păstrează vasul acoperit timp de 5 minute. Filtrează lichidul și îndulcelte cu miere. Bea 3 căni de ceai de soc pe zi, după fiecare masă. În cazul în care ai gripă sau răceală, poți bea până la 6-8 căni cu ceai de soc pe zi, dar numai timp de câteva zile.

Bine de știut!

Infuziile amare din plante ca rostopasca și pelinul detoxifică organismul și-l ajută să se regenereze. Bea dimineața, pe nemâncate, o cană cu infuzie de frunze uscate de pelin sau ia un vârf de cuțit de pulbere de rostopască. Poți folosi și tinctură de pelin, timp de 14 zile la rând, înainte de masă.

Află ce să mănânci la micul dejun ca să slăbeşti AICI.