Ceaiul negru – sănătate şi frumuseţe la superlativ

Ceaiul este o băutură atât de apreciată, fiind cea mai consumată din lume după apă. Ceaiul este folosit în foarte multe ţări în special în China. Chinezii sunt atât de dependenţi de această băutură încât spun că preferă să stea trei zile fără mâncare decât o zi fără ceai.

RomaniaTV.net
26 oct. 2011, 13:34
Ceaiul negru – sănătate şi frumuseţe la superlativ

Ceaiul negru este foarte cunoscut pentru proprietetile sale terapeutice. Este folosit cu mare succes inclusiv în cosmetică. Are un gust foarte bun, de accea este consumat zilnic în multe ţări.

Trebuie ştiut însă faptul că ceaiul negru conţine cofeină şi poate fi consumat de către persoanele care doresc să renunţe la cafea. Atenţie însă: nu trebuie să beţi mai mult de două căni pe zi, deoarece băut în exces provoacă insomnii, stări de agitaţie şi nervozitate.

Ceaiul negru conţine antioxidanţi, vitamine, minerale care ne protejează organismul de boli cardio-vasculare, ne previne de cancer, ajută la scăderea colesterolului şi la reglarea greutăţii corporale. De accea ceaiul negru este indicat în cazul dietelor, deoarece stimulează digestia şi arderile de grăsimi.

Ceaiul negru nu este indicat copiilor, deoarece are influenţă asupra sistemului nervos, dar nici celor hipertensivi şi celor cu lipsă de calciu.

În cosmetică, ceiul negru este indicat în cazul celor cu un ten matur, pătat. Soluţia pentru această problemă: preparaţi o infuzie cu ceai negru şi puneţi câte o compresă în special în zonele unde au apărut ridurile. Lasăţi să acţioneze câteva minute, după care îndepărtează-le fără să spălaţi faţa cu apa. Pentru a stimula circulaţia sângelui din zona feţei este indicat să masaţi zilnic faţa cu un cub de ceai negru îngheţat.

Pentru persoanele care au buzele uscate şi crăpate este indicată aplicarea pe ele a unui plic de ceai înmuiat în apă. Masaţi preţ de câteva minune. La sfârşit nu trebuie să clătiţi cu apă.

Pentru femeile cu părul închis la culoare este recomandat să folosească la ultima clătire ceaiul negru. Astfel părul va deveni mai strălucitor şi nuanţa va fi mai accentuată.