Cel mai bun tratament pentru ficat, rinichi şi pancreas

Stresul și alimentația necorespunzătoare sunt printre primii factori care favorizează acumularea de toxine mai ales la nivelul ficatului. Iată cum poți să scapi de ele și să îți protejezi organismul!

14 nov. 2017, 07:02
Cel mai bun tratament pentru ficat, rinichi şi pancreas

Atunci când în organism se acumulează din ce în ce mai multe toxine, când alimentația nu îi oferă corpului toate substanțele nutritive necesare, întreg metabolismul este dat peste cap. În felul acesta apare senzația de oboseală, somnul pe parcursul nopții devine destul de anevoios, de aceea devii predispus la diverse afecțiuni, mai ales la acelea sezoniere, mai ales că imunitatea este slăbită.

Din aceste motive, este bine să te îndrepți către remediile naturiste pentru a-ți menține vitalitatea. Plantele au un efect extrem de benefic asupra întregului metabolism uman.

Organele cele mai afectate din cauza stresului și a alimentației deficitare sunt ficatul, rinichii și pancreasul, acesta din urmă fiind predispus la diabet.

Remediu naturist extrem de eficient

Pune într-un blender câte 50 g de pătrunjel verde, coriandru și miere de albine proaspătă, 2-3 cm de ghimbir, zeama de la o lămâie și un pahar de apă. Amestecă bine toate ingredientele, depozitează licoarea obținută într-un vas de sticlă și păstreaz-o la frigider.

Dimineața, după micul dejun, ia 2 lingurițe din ea, însă numai dacă ai luat un mic dejun sănătos, fără prăjeli, carne sau fast food. Combinația de pătrunjel cu coriandru te menține în formă.

Acest remediu are un efect diuretic care ajută al eliminarea pietrelor de la rinchi și asigură buna funcționare a organelor, îmbunătățind totodată procesul digestiv.

Dacă ai probleme cu nivelul crescut al colesterolului rău în sânge, acest remediu îți va fi extrem de util.

Trucuri pentru detoxifare

Sigur ai auzit și nu doar o dată că este recomandat să bei un pahar de apă caldă dimineața cu zeama de la o lămâie. Ei bine, acest remediu chiar funcționează, mai ales la nivelul ficatului, atât timp cât nu adaugi zahăr.

Deși multă lume evită să mănânce usturoi tocmai pentru mirosul neplăcut dat respirației, anumite substanțe din compoziția lui, alicină și seleniu, îți protejează ficatul.

De asemenea, avocado este indicat pentru păstrearea sănătății, mai ales la nivelul ficatului. Cercetătorii japonezi au ajuns la concluzia că apără ficatul de una dintre cele mai puternice toxine responsabile cu producerea hepatitei. Un avocado pe zi te va face să uiți de grăsimea abdominală și de toxinele acumulate la nivelul organelor.

Un alt aliment excelent pentru sănătatea ta, turmenicul, stimulează regenerarea celulelor hepatice, crește secreția de bilă și susține procesul depurativ al organismului.

Află cum poți scăpa de celulită cu ajutorul unui avocado AICI