Cel mai bun vin fiert. Aceste ingrediente îi vor da un gust deosebit

Se pare că germanii au descoperit rețeta celui mai bun fiert. Cu numai câteva ingrediente, băutura va obține o aromă inedită.

26 dec. 2022, 20:08

În această perioadă românii consumă, de obicei, vin fiert, băutura ideală în sezonul rece. Germanii au o rețetă care îți va delecta papilele gustative.

O ceașcă de vin fiert este cel mai bun lucru atunci când vrem să ne încălzim. Rețeta obișnuită conține scorțișoară, dar sunt și alte ingrediente care pot fi adăugate în licoarea delicioasă. Totuși, vinul se prepară diferit în anumite țări.

În Germania, pentru vinul fiert se folosesc cardamom, ghimbir, vanilie și piper negru pentru o aromă mai intensă. Cei din țările nordice adaugă migdale sau stafide.

Citește și: La cât timp după ce ai băut vin fiert te poți urca la volan. Toți șoferii trebuie să știe! Iată ce arată experimentul unui polițist

Cel mai important de știut este că vinul nu trebuie să fie lăsat să fiarbă, pentru că astfel va fi eliminat alcoolul. Timpul ideal de încălzire este de aproximativ 20 de minute.

Cel mai bun vin fiert

Ingrediente

  • o jumătate de portocală
  • 3/4 cană de apă
  • 1/4 camă de zahăr granulat
  • 20 de cuișoare întregi
  • 2 bețe de scorțișoară
  • 2 anason stelat întreg
  • 1 sticlă de vin roșu sec

Citește și: Vinul fiert băut în ger, periculos pentru sănătate. Cum ne poate afecta licoarea magică a CrăciunuluiMod de preparare

Cu ajutorul unui curățător de legume se îndepărtează coaja de pe portocală în fâșii late, evitând miezul alb. Se lasă deoparte și se stoarce sucul de la portocală.

Apa și zahărul se amestecă într-o cratiță mare și se fierbe până când zahărul se dizolvă complet. Se dă focul mic și se adaugă cuișoarele, anasonul, coaja de portocală și sucul de portocale.

Totul se fierbe circa un minut, până se obține un sirop parfumat. Focul se lasă și mai mic și se adaugă vinul și se lasă la fiert pentru 20 de minute. Nu trebuie să fiarbă complet. Vinul se strecoară și se pune în căni mici.