Cele mai bune soluţii şi remedii pentru căderea părului

Fie ca punem ca si prima cauza stresul sau dereglarile hormonale, caderea parului reprezinta o problema majora cu care ne putem confrunta toti la un moment dat. Ai trecut poate de curand printr-o nastere, esti proaspata mamica, fericita dar, observi ca parul incepe sa cada.

22 mai 2014, 05:59
Cele mai bune soluţii şi remedii pentru căderea părului

Ai luat anticonceptionalele nepotrivite si ai aceeasi problema. Medicamentele si stresul pot cauza de asemenea caderi ale parului deci, ceea ce ne ramane de facut este sa cautam solutiile cele mai la indemana pentru a opri acest proces inainte de a fi prea tarziu. Solutii sunt destule, atat chimice cat si naturiste, cele din urma fiind cele mai indicate in acelasi timp. Vom incerca in cele ce urmeaza sa trecem in revista deci, pe scurt, cele mai bune si mai eficiente tratamente pe care le poti pune in aplicare pentru a stopa caderea prematura a parului.

Plante care te ajuta impotriva caderii parului

Brusturele. Mai precis radacina acestuia, care contine vitamine, carotene si substante cu efect antiinflamator, fiind utila impotriva caderii parului, impotriva matretii si avand de asemenea un efect de calmant impotriva mancarimilor pielii de pe cap.

Ceapa. Contine o serie de vitamine printre care: A, B1, B2, B6, C, E, H, K, P, polizaharide saruri minerale si toncide avand in acelasi timp efect antiinflamator, antimicrobian, intarind radacina parului si imbunatatind circulatia sangelui la nivelul scalpului.

Podbalul. Pe langa caroten, aceasta planta contine si ulei volatil si acid ascorbic, fiind extrem de utila in combaterea matretii si a mancarimilor scalpului dar si pentru incetinirea procesului de cadere a parului.

Hameiul. Aceasta planta contine coplexul de vitamine din grupele B si C, caroten dar si minerale si uleiuri volatile sau lupulina. La fel ca si in cazul podbalului, hameiul este eficient in combaterea matretii, ameliorarea mancarimilor scalpului si in revigorarea parului.

Alimente care trebuiesc evitate:

  • zaharul rafinat
  • fulgii de cereale de la micul dejun
  • faina alba si produsele fainoase precum pastele, painea si biscuitii,
  • fructele conservate industrial,
  • bauturile carbogazoase din comert, ma ales cele care contin zahar
  • tigarile
  • prajiturile
  • carnea

Citeste mai mult pe lyla.ro